shutterstock 1032738160

VM i cykling skal afholdes Abu Dhabi

Cyklingaug. 04 2023, 8:02
Det har været rygtet i længe, men nu er det afgjort. VM i cykling skal et smut forbi Abu Dhabi.
Abu Dhabi er ikke ligefrem et land, der er kendt for sine bjerge eller rige cykelkultur. Ikke desto mindre er emiratet blevet valgt til at skulle afholde VM i landevejscykling i 2028 og VM i banecykling i 2029.
Det oplyser Abu Dhabis pressecenter i en pressemeddelelse ifølge Ekstra Bladet.
I denne pressemeddelelse fremgår det ikke, om det er planen afviklet mesterskabet om sommeren eller om vinteren.
Bliver løbet afviklet på samme tidspunkt som dette års VM i Glasgow, kan rytterne se frem til en varm affære. På denne tid af året varierer temperaturen mellem 35 og 42 grader i De Forenede Arabiske Emirater.
Abu Dhabi er ikke kendt for at være et stort cykelland, men de afholder dog det årlig etapeløb UAE Tour. Det strækker sig over syv etaper, og er hidtil blevet afviklet fem gange.
I år blev det vundet af den belgiske stjerne Remco Evenepoel, der også vandt sidste års VM i Australien. Han har derfor æren af at køre i verdensmestertrøjen i Glasgow i år.
Sidste år havde Abu Dhabi formået at lande en aftale om at stå for afviklingen af verdensmesterskaberne for urban cykling. Dette dækker over både freestyle BMX-, cross-country eliminator- og cykeltrial-disciplinerne.
VM bliver i år afholdt i den skotske by Glasgow, hvor temperaturen er en helt anden, end den er i Abu Dhabi.
Danmark stiller i år Mads Pedersen, Mattias Skjelmose, Kasper Asgreen og Søren Kragh Andersen, som blev udtaget af landstræner Anders Lund tilbage i juni.
Derudover har han også udtaget Magnus Cort, Mikkel Honoré, Mikkel Bjerg og Michael Mørkøv, som blev de sidste fire ryttere, der fik en plads på holdet.
VM i landevejscykling har allerede fundet sin værtslande til de kommende fire år. Rytterne kommer til at køre i hhv. Zürich i Schweiz, Kigali i Rwanda, Montreal i Canada og Haute-Savoie i Frankrig.
Mest læste