skak

Verdensmester har været forsvundet i 8 måneder

Dartnov. 14 2023, 10:21
Han overtog titlen som verdensmester efter norske Magnus Carlsen, men han har ikke deltaget i en skakturnering i otte måneder.
I maj blev Ding Liren kåret som verdensmester i skak. Denne titel overtog han efter norske Magnus Carlsen, der ikke ønskede at stille op. Derfor valgte han også at opgive titlen.
Det betyder naturligvis, at Liren ikke var nødt til at vinde over Carlsen for at blive verdensmester. Derimod skulle han vinde over Jan Nepomniachtchi i finalen, hvilket han formåede at gøre.
Efterfølgende deltog han i en turnering i Rumænien, hvor han blev nummer otte. Siden da har han ikke været set, og han har trukket sig fra flere andre turneringer.
Over for Chess.com har han afsløret, at han ikke kommer til at spille mere skak i år. Derimod er det planen, at han vender tilbage i januar næste år. Her skal han deltage i Tata Steel-turneringen i Holland.
Han har også afsløret, at det er på grund af sygdom, at han har været nødt til at trække sig fra de mange turneringer. Den 31-årige kineser har dog ikke ønsket at gå yderligere i detaljer med, hvad han fejler.
Efter turneringen i Rumænien vendte han retur til Kina. Her gav han en række interviews, hvor det var tydeligt at fornemme, at han ikke havde det optimalt.
Blandt andet lyder det, at han er blevet citeret for at have sagt, at han har svært ved at finde glæde. Derfor har han også gjort sig overvejelser om, hvorvidt han skal finde sin glæde andre steder end i skakkens verden.
Efter at have udtalt sig til en række kinesiske medier, gik han under jorden. Den 31-årige Liren havde derfor ikke været set i flere måneder, da han pludselig var medkommentator på en kinesisk tv-kanal i oktober.
Mest læste