gettyimages 2151716336

AGF vinder knebent i dramatisk opgør

Fodboldokt. 21 , 21:16
AGF gjorde endnu en gang livet svært for Brøndby, da de mandag aften sikrede sig en 1-0-sejr i et dramatisk opgør på Ceres Park i Aarhus.
Sejren cementerer AGF’s position som en seriøs udfordrer i toppen af Superligaen, hvor de nu ligger lige i hælene på både FC København og FC Midtjylland. Samtidig fortsætter Brøndby med at kæmpe for at finde stabiliteten, og de må nu acceptere at blive på en skuffende sjetteplads.
Kampen startede intenst fra begge hold, hvor begge mandskaber skabte chancer i de indledende minutter.
Først var det Brøndbys Mileta Rajovic, der overplacerede et forsøg, og kort efter måtte AGF’s målmand Patrick Pentz levere en fremragende redning for at forhindre Tobias Bech i at bringe Brøndby i front.
Det var tydeligt, at begge hold var klar til kamp, og det skulle blive en aften præget af dramatik og intense øjeblikke.

Scoring på straffespark

Den første store vending i kampen kom efter en halv time, da AGF's Mads Emil Madsen brød igennem Brøndbys forsvar og fik afsluttet.
Bolden ramte dog Brøndby-forsvareren Clement Bischoff på armen, og efter en kort tøven pegede dommer Morten Krogh på straffesparkspletten.
AGF’s rutinerede anfører Patrick Mortensen trådte frem og scorede sikkert, hvilket sendte aarhusianerne i front og satte Brøndby under yderligere pres.
Kort før pausen var Mikael Anderson tæt på at fordoble AGF's føring, men Brøndbys forsvar formåede at afværge faren, og holdene gik til pause med stillingen 1-0 til hjemmeholdet.

Intens ild og intense Brøndbyspillere

Anden halvleg blev flere minutter forsinket, da AGF's fans afholdt et massivt pyroshow, hvilket skabte en intens atmosfære på stadion.
Da spillet endelig kunne genoptages, øgede Brøndby presset i jagten på en udligning. De blå-gule spillede sig længere frem på banen, og særligt i de sidste 20 minutter var der flere dramatiske øjeblikke.
Den største mulighed kom 11 minutter før tid, da bolden havnede hos Yuito Suzuki, som stod fuldstændig fri blot en halv meter fra målet. På mirakuløs vis sparkede japaneren bolden op på overliggeren, hvilket efterlod både spillere og tilskuere målløse.

AGF udfordrer i toppen

Brøndby fortsatte med at presse på, og både Marko Divkovic og Mathias Kvistgaarden havde afslutninger, der ramte stolpen.
I kampens døende minutter lykkedes det Rajovic at få bolden i nettet, men målet blev korrekt annulleret for offside.
AGF overlevede dermed Brøndbys slutspurt og sikrede sig en vigtig sejr, som bragte dem tilbage på ret kurs efter en periode med fire uafgjorte kampe i træk.
Med denne sejr står AGF nu som en stærk kandidat i toppen af Superligaen, mens Brøndby må revurdere deres strategi, hvis de vil undgå at falde yderligere bagud i ræset om europæiske pladser.