DBU sætter nu ekstra kræfter ind for at rette op på en tydelig mangel på kvinder i dansk fodbold – en indsats, der kræver både tid og dedikation.
Dansk Boldspil-Union (DBU) sætter fokus på ligestilling i dansk fodbold med en ny undersøgelse, der afslører store kønsmæssige skævheder. Kun 20 procent af de politiske poster i fodbolden er besat af kvinder, og kun 18 procent af trænerne er kvinder.
På DBU’s nytårskur erkendte direktør Erik Brøgger Rasmussen, at udviklingen går for langsomt.
"Der er ingen tvivl om, at vi har et efterslæb," sagde han og understregede, at selv om der er igangsat flere initiativer, vil det tage tid at ændre billedet markant.
DBU har blandt andet lanceret en lederuddannelse, der specifikt fokuserer på at få flere kvinder gennem fodboldens ledelsessystem, og en af deres ansatte arbejder dedikeret på at øge antallet af kvindelige trænere.
Undersøgelsen bygger på svar fra næsten 11.000 respondenter, hvoraf 71 procent af kvinderne mener, at det er nemmere at være mand i dansk fodbold – en udfordring, der stadig præger sporten trods en vis fremgang.
Ifølge BT er det ikke kun internt i Danmark, at manglen på kvinder i fodbold gør sig gældende.
DBU-direktøren erkendte, at andre lande har taget større skridt mod ligestilling, og at de nu overhaler Danmark på flere områder.
"Lande, som man ikke nødvendigvis forbinder med stærk ligestilling, har sat turbo på udviklingen og er foran os sportsligt og i antallet af trænere og spillere," udtalte Erik Brøgger Rasmussen.
Denne udvikling har skabt en erkendelse hos DBU, at det ikke kun handler om at forbedre ligestillingen internt, men også om at holde trit med den internationale standard.
Det handler ikke blot om at få flere kvinder ind i sporten, men også om at skabe strukturer, der gør det lettere for kvinder at trives og udvikle sig i fodbolden.
DBU’s indsats for at fremme kvinders deltagelse i fodbold er en del af en større ambition om at skabe en mere inkluderende sport.
Direktør Erik Brøgger Rasmussen understreger, at målet er at tiltrække flere kvindelige spillere, trænere og ledere – en indsats, der dog kræver tid og dedikation.
"Man kan ikke lave revolutioner over natten," siger han og påpeger, at selv om fodbold stadig er domineret af mænd, er der potentiale for forandring.
Med en klar strategi og konkrete initiativer håber DBU, at de kan indhente det tabte og sikre, at flere kvinder får mulighed for at spille en aktiv rolle i dansk fodbold fremover.