feyenoord brian priske

Feyenoord overrasker med overbevisende sejr i Lissabon

Fodboldokt. 24 , 00:14
Feyenoord leverede en overraskende sejr på 3-1 over Benfica i Champions League onsdag aften.
Det hollandske mandskab imponerede på udebane i Lissabon. Antoni Milambo spillede en nøglerolle med to mål, mens Ayase Ueda også kom på tavlen. Hollænderne fik endda to mål annulleret, men de sikrede sig en velfortjent sejr.
Sejren er Feyenoords anden i træk i turneringen, hvilket bringer dem op på 16. pladsen i det 36-hold store Champions League-format, en placering der giver adgang til playoff-runden.

Underdogs gav den gas

På forhånd blev Feyenoord betragtet som underdogs mod Benfica, der i deres seneste kamp i turneringen havde slået Atletico Madrid med hele 4-0.
Brian Priske, Feyenoords træner, foretog kun én ændring i forhold til weekendens 5-1-sejr over Go Ahead Eagles. Østrigske Gernot Trauner fik en plads i startopstillingen som midterforsvarer i stedet for Thomas Beelen.
Feyenoord kom hurtigt foran i det 12. minut, da Igor Paixao fandt Ueda, der placerede bolden sikkert i det korte hjørne til 1-0.
Benfica var tæt på at udligne i det 20. minut, da den danske landsholdsspiller Alexander Bah headede på stolpen efter et hjørnespark fra Angel Di Maria.
Feyenoord troede, de havde øget til 2-0 i det 24. minut, da Ueda igen fik bolden i nettet, men målet blev annulleret efter VAR-gennemgang, hvor det blev konstateret, at Jordan Lotomba havde begået en forseelse mod Nicolas Otamendi.

2-0 før pausen

Alligevel fik Feyenoord mål nummer to i det 33. minut, da Quinten Timber sendte en skarp aflevering til Antoni Milambo, der snød Otamendi og sendte bolden gennem Benficas målmand Anatoliy Trubins ben til en overraskende 2-0-føring ved pausen.
Feyenoord fik endnu et mål annulleret efter en times spil, da Trauner blev dømt offside, efter han fulgte op på en afslutning fra David Hancko.
Benfica fik reduceret i det 66. minut, da Feyenoord-keeper Timon Wellenreuther ikke fik clearet bolden ordentligt, hvilket gav Muhammed Kerem Aktürkoğlu en nem chance tæt under mål. Wellenreuther rettede dog senere op på sin fejl med en flot redning på et hovedstød fra Zeki Amdouni.
Benfica pressede på for en udligning, men Feyenoord holdt stand og lukkede kampen i overtiden, da Milambo scorede sit andet mål med et flot langskud efter en aflevering fra Paixao.
Med sejren er Feyenoord nu på en stærk stime med fire sejre i træk på tværs af turneringer, og de står overfor endnu en test i weekenden mod FC Utrecht i Æresdivisionen.