brabrand if fodbold

Sensation i Aarhus: Brabrand slår FCN ud af pokalen efter dramatisk straffesparkskonkurrence

Fodboldokt. 23 , 23:07
Brabrand IF fra 3. division leverede en kæmpe overraskelse, da de sendte FC Nordsjælland ud af pokalturneringen.
Ottendedelsfinalen i Oddset Pokalen blev spillet på Brabrands hjemmebane, Domis Park, hvor hele 1538 tilskuere mødte op for at støtte deres lokale helte.
Kampen endte 1-1 efter ordinær spilletid og forlænget spilletid, men til sidst var det Brabrand, der trak det længste strå i en intens straffesparkskonkurrence.

Lod sig ikke kue, selv om de kom bagud

FC Nordsjælland, der havde debuteret med unge William Lykke i målet, kom hurtigt foran allerede efter seks minutter, da Levy Nene udnyttede en forsvarsfejl og sikkert sendte bolden i mål.
Trods Nordsjællands føring viste Brabrand ingen tegn på at lade sig kue. Holdet, der går under kælenavnet "de blå brasilianere" for deres tekniske og offensive spillestil, pressede modstanderens forsvar i flere faser af første halvleg, og især playmakeren Thomas Arnoldsen var i hopla.
Selv om FCN havde flere chancer for at udbygge føringen – blandt andet et mål, der blev underkendt for offside – formåede Brabrand at udligne kort før pausen. Mikkel Frandsen kom højest på et indlæg og headede bolden i mål til stor jubel blandt de fremmødte fans.
Efter 1-1 i ordinær spilletid og en målløs forlænget spilletid, skulle kampen afgøres på straffespark.

Kontroversiel beslutning bar frugt

Her traf Brabrands træner, Michele Demontis, en kontroversiel beslutning ved at skifte målmand kort før straffesparkskonkurrencen. Mathias Ørnskov, der ellers havde spillet en stærk kamp, blev erstattet af Henrik Lindhard, som træneren mener er bedre på straffespark.
Den dramatiske straffesparkskonkurrence bød på flere opsigtsvækkende episoder, hvor både Brabrand og FCN måtte sparke om, fordi målmændene gik for tidligt.
I sidste ende blev det Brabrands Tobias Olesen, der scorede på det afgørende tiende spark og sikrede den lille Aarhus-klub en sensationel plads i kvartfinalen.
Sejren udløste stor jubel blandt Brabrand-spillerne og fansene, og der blev festet med fadøl i omklædningsrummet efter kampen.
Målmand Henrik Lindhard modtog endda en sms fra sin chef, der gav ham lov til at møde senere på arbejde i morgen – en perfekt afslutning på en historisk aften for Brabrand IF.