gettyimages 461477388

Viborg Kommune dropper landsholdet: 'Man skal jo passe på'

Fodbolddec. 06 2023, 10:18
Viborg Kommune har truffet en stor beslutning om at droppe landsholdet. Derfor er det slut med samarbejdet, når aftalen udløber til sommer.
Siden 2015 har det danske kvindelandshold haft hjemmebane i Viborg. Den nuværende aftale mellem Viborg Kommune og DBU løber frem til sommeren næste år. Her bliver den ikke forlænget, og de skal derfor finde sig en ny hjemmebane.
Beslutningen er blevet truffet af Viborg Kommune, som har meddelt DBU, at de ikke vil forlænge aftalen. Derfor bliver de nødt til at se sig om efter et nyt sted at spille fodbold.
Borgmester Ulrik Wilbek udtalte sig tirsdag aften på Energi Viborg Arena om denne beslutning. Her forklarer han, at det kræver mange ressourcer at opretholde denne aftale. Desuden er han bekymret for, at markedet kan blive mættet.
"Det skyldes, at nu har vi haft Kvindelandsholdet i otte år her i Viborg. Det kræver mange ressourcer, og det kan også være svært at få tilskuere til så mange kampe i så mange år. Man skal jo passe på, at markedet ikke bliver mættet," siger han til bold.dk.
Desuden mener han også, at de kvindelige spillere selv mener, at de har været i Viborg længe. Derfor vurderer han, at det er det rette tidspunkt til, at Viborg Kommune ikke byder ind på en ny aftale.
Det betyder også, at det ikke er DBU, der har truffet denne beslutning. Derimod er det Viborg Kommune, der ikke har interesse i at byde ind igen. Som følge af dette, vil en aftale blive sendt i udbud til sommer.
Ydermere fortæller Ulrik Wilbek også, at de har hørt om, at spillerne hellere vil spille et andet sted. Det har derfor også spillet ind i forhold til beslutningen.
Mest læste