gettyimages 72220757

Michael Schumacher hjalp Lewis Hamilton med at slippe af med sin største F1-rival

Formel 1jan. 29, 11:49
Formel 1-legenden Michael Schumacher hjalp faktisk Lewis Hamilton med at slippe af med sin største rival.
Michael Schumachers intense tilgang til Formel 1 var ikke noget for alle.
En kører som Nico Rosberg lærte, hvad det krævede at få succes og besluttede at stoppe efter at have vundet sit eneste verdensmesterskab.
Schumacher delte sin visdom med Rosberg i tre sæsoner, hvor de kørte sammen hos Mercedes.
Fra 2013 tog Lewis Hamilton over efter Schumacher, hvilket også var starten på den meget anspændte rivalisering mellem ham og Rosberg.
Hamilton vandt verdensmesterskabet i både 2014 og 2015, men året efter var det Rosberg, der var bedst.
Her vandt han sin første og eneste titel, hvorefter han straks meddelte, at han ville trække sig tilbage fra sporten.
Williams-teamchef James Vowles arbejdede bag kulisserne hos Mercedes sammen med Rosberg og Schumacher. Han var også en del af holdet, da det bestod af Rosberg og Hamilton.
I podcasten 'High Performance Podcaste' skitserede han, hvordan Michael Schumacher hjalp Rosberg med at vinde verdensmesterskabet.
Samtidig overbeviste det ham også om, at han ikke kunne holde niveauet i en lang periode.
"Michael var ikke den dygtigste i bilen. Jeg har sagt, det var Lewis. Men han vidste, hvordan han skulle trække hvert millisekund ud af sig selv og hvert millisekund ud af holdet," sagde Vowles.
"Han ville arbejde så sent, som han skulle. Hver time han havde brug for. Det var sådan han opererede. Nico lærte enormt meget af ham. Det dannede den Nico, der så blev verdensmester i sidste ende ved at presse alt ud af ham. Men det var på bekostning af alt andet."
"Det største offer og mest smertefulde, var at give slip på familie og venner. Rosberg gjorde det i det år. Og han besluttede og al respekt til ham for det, at faktisk ikke var det liv han ønskede."
Mest læste