gettyimages 1426387140

NFL-stjerne vil tilbage: 'Jeg døde på direkte tv foran hele verden'

NFLapr. 21 2023, 9:19
NFL-spilleren Damar Hamlin fik slet ikke den start på dette år, som han havde håbet på at få.
Den 2. januar skulle have markeret starten på et nyt år for NFL-spilleren Damar Hamlin, men han fik en noget mere barsk start, end han havde regnet med.
Her kollapsede han nemlig på banen på et fyldt stadion, da han som spiller for holdet Buffalo Bills spillede mod Cincinnati Bengals i NFLs grundspil.
Efterfølgende har han udtalt sig på et pressemøde, hvor han blandt andet fortalte, at han faktisk døde på banen.
"Jeg døde på direkte tv foran hele verden," sagde han på pressemødet.
Det var en tackling, der gjorde, at han pludselig fik hjertestop midt på banen. Her blev han også genoplivet, hvorefter han med høj fart blev kørt til et hospital i Cincinnati.
Ifølge mediet New York Post har den 25-årige NFL-spiller efterfølgende fået svar på, hvad der konkret skete med ham den skæbnesvangre dag i starten af januar.
Konkret blev han ramt af en såkaldt hjerterystelse, som i værste fald kan medføre, at hjertet stoppet, hvilket var, hvad der skete for Hamlin.
"Hjerterystelser er hovedårsagen til de fleste dødsfald blandt unge atleter på tværs af sportsgrene, og det er noget, jeg personligt vil kæmpe for at ændre," sagde Hamlin.
Han forklarede også, at han ikke har planer om at stoppe med at spille NFL, på trods af, hvad han oplevede på banen. Desuden har han allerede fået grønt lys af lægerne til at vende tilbage.
Efter Hamlins kollaps blev kampen mellem Bills og Bengals. Da det ikke har været muligt at finde en løsning, er den aldrig blevet spillet færdig.
Mest læste