Når man konstant er på farten, bliver nærhed en sjælden luksus. Alligevel har hun fundet en måde til at holde fast – også når verden kalder.
Anne-Marie Rindom er kendt for sin stålsatte vilje på vandet, og det er også på kærlighedens hav, at hun har måttet navigere med stor præcision.
Med hele 300 rejsedage om året og en kæreste fra Australien er det ikke de klassiske rammer, der holder forholdet oppe – det er samtalen.
Efter hendes mening er kommunikation ikke blot en nødvendighed, men det grundlæggende fundament for at kunne elske hinanden på tværs af kontinenter.
Hun og kæresten mødte hinanden gennem sejlsporten, og netop sportens natur – med evig mobilitet og uforudsigelighed – har lært hende, at nærvær ikke nødvendigvis afhænger af fysisk tilstedeværelse.
Det vigtigste er, at man bliver elsket, som man har behov for. Det har de to arbejdet målrettet med fra begyndelsen af forholdet.
For det dansk-australske par er kærlighed ikke en selvfølge. Den kræver en aktiv indsats, og til det har de blandt andet hentet inspiration i bogen De Fem Kærlighedssprog, hvilket har givet dem redskaber til at forstå både sig selv og hinanden bedre.
De mange snakke om, hvordan de hver især føler sig elsket, har ifølge Alt Om Kendte været med til at skabe en stærkere og mere nærværende relation – også selv om afstanden ikke bare måles i tusindvis af kilometer, men i geografiske halvkugler.
Rindom fortæller, at de i begyndelsen af forholdet var meget åbne om deres tidligere erfaringer og ønsker for fremtiden.
Det var ikke et nyt, lyserødt kapitel, men snarere en fælles refleksion over, hvordan man skaber noget, der kan holde.
Og det har båret frugt. I dag føler Rindom sig både set og forstået, også selv om hun er i en helt anden tidszone på et helt andet kontinent.
Kærligheden har ikke været uden omkostninger. Da corona-pandemien for en periode tvang verden til stilstand, så hun og kæresten ikke hinanden i næsten et år, og der blev parforholdet sat på en alvorligt hård prøve.
Her blev det tydeligt for dem begge, at deres fokus på kommunikation var livsnødvendigt. Uden de samtaler og daglige check-ins havde afstanden måske været mere end følelsesmæssig.
- Kærlighed gør mest ondt, når man mister forbindelsen – ikke nødvendigvis internetforbindelsen, men følelsen af at være koblet på hinanden, siger hun og tilføjer, at den største styrke i forholdet er, at de ikke lader stilheden vokse.
I stedet søger de kontakt – igen og igen – og minder hinanden om, at nærhed ikke handler om geografi, men om tilstedeværelse i hinandens liv.
Med en karriere der fortsat kræver verdensrejser og præstationer i absolut topklasse, ved Anne-Marie Rindom, at kærligheden skal plejes med omtanke og omhu.