gettyimages 588638468

Michaels Phelp om svær periode: 'Jeg så selvmord i øjnene'

Svømningmaj 10 2023, 10:29
Den amerikanske svømmer Michael Phelps åbner op om mentale problemer under sin karriere.
I dag kan 37-årige Michael Phelps bryste sig af at være den mest vindende olympiske atlet i historien. I alt er det blevet til 28 medaljer, hvoraf hele 23 af dem er guldmedaljer.
Under sin karriere kæmpede han dog med sit mentale helbred, hvilket han skjulte for omverdenen. Det førte til, at det var ved at gå grueligt galt i 2014.
"Man bliver overhalet af alle disse følelser, der dukker op igen, som man troede var blevet håndteret,« siger Michael Phelps i et stort interview med People.
Den amerikanske svømmer kommer også ind på en episode, hvor han ikke længere kunne styre tingene.
"Jeg så selvmord i øjnene, da jeg første gang fik talt ud om tingene i 2014. Jeg var meget sårbar og det var nødvendigt at få talt ud om tingene, hvis jeg skulle vælge livet" siger han.
I interviewet fortæller han også, at han kun så sig selv som en svømmer og ikke som et menneske, når han kiggede på sig selv i spejlet.
Alt dette ændrede sig, da han startede i terapi. Efter sin første session, følte han sig 'som en anden person', og han havde en følelse af, at der var taget noget tungt af hans skuldre.
I dag kan han stadig blive ramt af dårlige dage, men han fortryder intet ved sin aktive karriere, der har været en af de mest succesfulde i historien.
I det private skulle han dog have fokuseret mere på sit mentale helbred, fortæller han. Nu forholder det sig heldigvis anderledes, da han ikke blot ser sig selv som svømmer, men som en person, som han godt kan lide.
Går du med svære tanker?
Har du svære tanker, og situationen er akut, kan du ringe 112. Har du brug for at tale med nogen, kan du kontakte Livslinien på deres telefonrådgivning, 70 201 201, alle årets dage fra kl. 11-05.
Mest læste