Alle ville have ‘rumvæsenet’ Victor Wembanyama: Denne klub vandt kampen

Foto: Christian Liewig - Corbis/Corbis via Getty Images

Natten til onsdag blev der trukket lod om, hvem der kan vælge først, når der snarlige NBA-draft løber af stablen.

I amerikansk sport hænger tingene sammen på en lidt anden måde, end andre steder. Her bliver man nemlig belønnet, hvis man har spillet dårligt.

Har man tabt mange gange, står man i en bedre position til at få nye spillere. Det er blandt andet tilfældet i basketball-ligaen NBA, hvor deres struktur er bygget sådan op.

Og netop dette system har NBA-holdet San Antonio Spurs valgt at udnytte. Ifølge TV 2 Sport har de bevidst tabte mange kampe, så de ville have bedre chancer i NBA-draften.

Natten til onsdag fandt de ud af, at det ikke var helt skidt givet ud. Her blev de nemlig trukket ud som dem, der får lov til at vælge først, når draften finder sted.

Det er i denne forbindelse, at det nye kuld af talenter fra college, andre basketball-ligaer samt NBA’s egen udviklingsliga bliver valgt ind.

Der er flere talenter, der har fået flot omtale på det seneste, men især ét navn har skilt sig ud: den 19-årige Victor Wembanyama.

Wembanyama har overstrålet de øvrige lovende talenter i en sådan grad, at der har været stor spænding om, hvor han kommer til at spille.

Efter nattens lodtrækning ser det nu ud til, at han kommer til at spille for San Antonio Spurs.

“Jeg kan ikke beskrive følelsen. Mit hjerte banker. Jeg har alle, jeg elsker omkring mig. Det er et specielt øjeblik, som jeg vil huske resten af mit liv,” sagde han til ESPN efter lodtrækningen.

“Jeg er en holdspiller, og jeg vil gøre alt for at vinde så mange kampe som muligt. Og så vil jeg vinde en ring (et mesterskab, red.) hurtigst muligt. Vær klar.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024