Carlos Alcaraz har snart muligheden for at tage førstepladsen tilbage

Foto: Shi Tang/Getty Images

Carlos Alcaraz får snart en ny mulighed for at overtage 1.-pladsen på ATP-verdensranglisten fra Novak Djokovic.

Novak Djokovic har afsluttet denne sæson som nummer 1 på verdensranglisten. Det var et mål for både ham og Carlos Alcaraz, og den unge spanier måtte se sig slået.

Den 20-årige Alcaraz måtte dog sidde over i Australian Open i år, fordi han var hæmmet af en skade. Her gik Djokovic hele vejen, og fik derfor et tidligt forspring på 2.000 point.

Som følge af Djokovics sejr ved ATP Finals, er der i skrivende stund 2.390 point mellem dem. Djokovic ankommer derfor til næste års Australian Open som topseed, hvilket er 11. gang i hans karriere.

I alt skal han forsvare 2.250 point i australske turneringer. Han kan ikke miste 1.-pladsen før den første Grand Slam, men ved afslutningen af turneringen, er der en risiko for at miste den.

Da Alcaraz ikke var med i år, så har han ingen point at forsvare. Hvis han formår at vinde Australian Open, vil det derfor betyde, at han får 2.000 point.

I starten af næste sæson skal Djokovic spille United Cup, hvilket maksimalt giver 500 rangeringspoint pr. spiller. Hvis han ikke får det fulde antal point, kan han potentielt åbne Australian Open med mindre end 9.500 point.

Desuden mister han sine point fra turneringen i Adelaide, da han i stedet spiller United Cup. Derfor kan han potentielt have mellem 8.995 og 9.495 point, når Australian Open starter.

Formår Alcaraz at gå hele vejen i Australian Open, vil han have 10.855 point efter turneringen. Han forventes ikke at spille andre turneringer inden, hvorfor han heller ikke har mulighed for at score point forud for Grand Slam-turneringen.

Taber Djokovic før semifinalen, kan Alcaraz nøjes med en 2.-plads. Hvis Djokovic derimod når frem til semifinalen, er den unge spanier nødt til at vinde hele turneringen, skriver Tennis Infinity.

lørdag 9. december 2023

fredag 8. december 2023