jonas vingegaard wout van aert

Jonas Vingegaard havde det ganske forfærdeligt da holdkammerat tog sejren

Cyklingjul. 28 , 12:03
Montmartre-stigningen satte sit præg på afslutningen af årets Tour de France, men blandt rytterne var der vidt forskellige meninger om det utraditionelle valg. Jonas Vingegaard lægger ikke skjul på sin utilfredshed, mens etapevinderen Wout van Aert roser beslutningen.
Søndag blev Tour de France 2025 afsluttet med en speciel rute i hjertet af Paris, hvor Montmartre-stigningen blev passeret tre gange i den afsluttende rundstrækning.
En voldsom regnbyge havde gjort vejene spejlglatte, og derfor valgte arrangørerne at stoppe tidstagningen med 50,3 kilometer til mål for at sikre rytternes sikkerhed.
Det ændrede dog ikke på Jonas Vingegaards opfattelse af etapen.
Den dobbelte Tour-vinder kalder afslutningen for direkte ubehagelig.
- Jeg synes, at det var ganske forfærdeligt at køre. Ikke nok med, at de havde lagt en ekstra omgang på, så var næsten hele omgangen brosten. Det var jo bare forfærdeligt at køre – også med vejret, sagde han til TV 2 Sport.
Vingegaard valgte at tage den afsluttende etape roligt og kom i mål over syv minutter efter sin holdkammerat Wout van Aert, som endte med at vinde etapen.
Forskellige syn på afslutningen
På det efterfølgende pressemøde sad Vingegaard og Van Aert side om side, og forskellen i deres oplevelse af etapen blev tydelig. Da de blev spurgt om deres holdning til den ændrede afslutning, var Jonas Vingegaard ikke i tvivl om at de havde haft hver deres oplevelse af etapen.
Som nævnt, havde Vingegaard haft en forfærdelig oplevelse på strækningen, mens belgiske Wout van Aert, der kørte alene over målstregen, så anderledes på oplevelsen:
- Jeg nød finalen, fordi den var selektiv. Vi var ret hurtigt en lille gruppe i front. Det var sådan, det skulle være. Dem, der havde lyst til at køre ræs, kunne tage risici og gå efter det.
Van Aert påpegede også, at neutraliseringen af klassementet var nødvendig for at sikre en sikker afslutning.
Det var ikke kun Jonas Vingegaard, der havde sine forbehold. Kasper Asgreen udtrykte også skepsis over for formatet. Han roste dog holdene og rytterne for at have taget de nødvendige forholdsregler for at sikre en så sikker etape som muligt.
Pogacar kunne ikke lade være
Trods det neutraliserede klassement kunne Tadej Pogacar ikke holde sig i ro og var med i front på Montmartre-stigningen.
Sloveneren, der allerede havde sikret sig den samlede sejr, kørte aktivt og forsøgte at sætte konkurrenterne under pres, men måtte nøjes med en fjerdeplads, da Wout van Aert trak det længste strå i spurten.
- Jeg var en del af fronten, selvom jeg egentlig ikke havde energien til at motivere mig selv i dag. Men jeg var glad for, at de neutraliserede klassementet, så der var ro til at køre cykelløb, sagde Pogacar.
Montmartre-tilføjelsen delte rytterne, og det er uvist, om Tour-arrangørerne vil gentage formatet.
Med undtagelse af 2024 har Touren siden 1975 haft sin afslutning på Champs-Élysées, en tradition, som flere ryttere nu håber vender tilbage.
Mest læste