stefano domenicali

F1-direktør savner de beskidte tricks: “Det var sjovere dengang”

Formel 1apr. 17 , 20:46
Det er ikke hverdagskost, at en topchef opfordrer til mere kontrovers – men i Formel 1's verden er det præcis, hvad Stefano Domenicali nu lægger op til.
I en sport, hvor rivalisering, teknisk kreativitet og taktisk drilleri er en del af DNA’et, har F1-CEO’en åbent udtrykt ønsket om at genoplive lidt af den gamle gnist mellem holdene.
Hans kommentar falder midt i en sæson, hvor tekniske gråzoner igen er i rampelyset – denne gang med særligt fokus på fleksible vinger.
Siden sæsonens start har FIA arbejdet intensivt på at lukke for potentielle smuthuller i reglementet, især omkring såkaldte ‘mini-DRS’-effekter, der skyldes bagvinger med for meget fleksibilitet.
I et forsøg på at sikre sportslig fair play, blev grænserne for fleksibilitet strammet op allerede få løb inde i sæsonen. Og senere på året vil yderligere tiltag blive implementeret for at dæmme op for frontvinger, der bøjer sig lige lovligt meget under belastning.
F-duct og FRIC-affjedringssystem
Midt i de tekniske fingerpeg og små stikpiller mellem især Red Bull og McLaren, insisterer Domenicali på, at disse skænderier slet ikke når fortidens dramaer til sokkeholderne.
Han nævner ikoniske episoder som det famøse opgør i Malaysia i 1999, den kontroversielle dobbeltdiffuser i 2009, det ulovlige FRIC-affjedringssystem og den berømte F-duct som eksempler på, hvordan holdene tidligere balancerede på grænsen af det tilladte – og nogle gange over den.
- Jeg har selv været dybt involveret i de tekniske og sportslige diskussioner næsten hver eneste søndag, da jeg arbejdede for Ferrari, fortæller han til Motorsport.com.
"Sportens krydderi"
- Personligt synes jeg, at nutidens kontroverser er relativt små. Faktisk ville det være dejligt at få lidt mere af det igen – det er sportens krydderi, tilføjer han med et glimt i øjet.
Det er en bemærkelsesværdig udtalelse, især i en tid hvor sporten har forsøgt at præsentere sig som mere strømlinet, gennemsigtig og publikumsvenlig.
Men måske er det netop det teatralske – skænderierne i paddocken, teknisk kispus og mediestormene – der er med til at fastholde interessen. Domenicali lader i hvert fald forstå, at lidt drama aldrig har skadet Formel 1 – og måske endda gør det hele lidt sjovere.
Mest læste