gettyimages 1258227813

Leclerc får hård straf i Monaco: Så mange pladser rykker han tilbage

Formel 1maj 28 2023, 9:19
Charles Leclerc starter ikke på en tredjeplads i Monaco Grand Prix, da han er blevet pålagt en straf.
Ferrari-stjernen Charles Leclerc er blevet rykket tre pladser tilbage i feltet, efter at have hindret Lando Norris under kvalifikationen til Monacos Grand Prix.
Da Norris forsøgte at sætte en hurtig omgangstid i Q3, blev han mødt af Leclerc, der kørte langsomt ved hjørnet i Monaco-tunnelen.
Det er ikke tilladt for kørerne at sætte farten ned på racerlinjen gennem tunnelen. Det skyldes, at der er meget begrænset udsyn.
Stewards konkluderede derfor, at Leclerc havde hindret Norris. Som følge af dette, er han blevet rykket tre pladser tilbage i feltet. Derfor kommer han til at starte på en sjetteplads på hjemmebane.
Det er positivt nyt for Esteban Ocon, der dermed er rykket frem som nummer tre. Forreste række dannes fortsat af Max Verstappen og Fernando Alonso.
Derudover har hans holdkammerat Carlos Sainz også nydt godt af det, da han rykker frem på en fjerdeplads. Mercedes-stjernen Lewis Hamilton hopper også en plads frem, og starter derfor som nummer fem.
Efter en samtale med Leclerc, Norris og deres holdrepræsentanter, fastslog stewards, at Norris var blevet 'klart hæmmet' af Leclerc. Dermed betød det, at McLaren-køreren ikke kunne sætte en hurtig omgangstid.
I samme ombæring blev der også sendt en stikpille til Ferrari. De fik nemlig kritik for, at de ikke havde gjort mere for at informere Leclerc om, at Norris kom kørende med høj fart bagfra.
Norris, der med nød og næppe klarede sig ind i Q3, efter at have kollideret med barrieren i Q2, starter som nummer 10.
Mest læste