gettyimages 1486096977

Max Verstappen indrømmer Red Bull-fejl: Det kostede pole position

Formel 1apr. 29 2023, 8:52
Max Verstappen har en klar idé om, hvad der medførte, at han ikke sikrede sig pole-position i fredagens kvalifikation.
Forud for kvalifikationen til Aserbajdsjans Grand Prix valgte Red Bull at lave en mindre ændring på Max Verstappens bil, hvilket den hollandske kører mener var en fejl.
Når løbet sættes i gang søndag, må Verstappen tage til takke med en andenplads, da Ferrari-kører Charles Leclerc sikrede sig pole-position fredag eftermiddag dansk tid.
Det er første gang i år, at det ikke er en Red Bull-bil, der holder forrest i feltet, når et løb igangsættes.
Efter deres første omgang i Q3, var der ikke ét eneste sekund, der adskilte Verstappen og Leclerc, da de satte pris samme tid.
"Det er altid hårdt at sætte hele omgangen korrekt sammen her. Ved den anden omgang forsøgte vi noget anderledes ved mit out-lap, hvilket måske ikke var ideelt for omgangstiden i sidste ende," sagde Verstappen ifølge GPFans.
"Men det er virkelig bare hårdt her. I Q3 presses du til grænsen, og forsøger at gøre det hele perfekt, hvilket ikke er det letteste. Ikke desto mindre er vi P2. Vi ved, at vi har en god bil, så alt i alt, er det ikke dårligt. Vi skal bare overhale én bil."
Verstappen var 0,188 sekunder efter Leclerc, da tiden løb ud i Q3. Lørdag formiddag får han igen muligheden for at slå ham i en kvalifikation, da de her skal køre den såkaldte Sprint Shootout.
"Jeg ser frem til det, og til at se, hvad vi kan gøre. Måske kan vi finde et par ting, vi kan gøre bedre, men overordnet handler det om at få en ren omgang," sagde han.
"Det er meget nemt at lave fejl på denne bane, så det er helt afgjort, hvad vi ikke vil gøre, og så må vi se, hvad der sker."
Mest læste