gettyimages 1250252389

McLaren-boss stiller samme krav som Haas til nye Formel 1-hold

Formel 1maj 20 2023, 11:17
McLaren-boss Zak Brown har opfordret potentielle nye hold til at følge Haas' eksempel, hvis de vil etablere sig i Formel 1.
FIA har åbnet for tilmeldingsprocessen for nye hold. Ifølge RacingNews365 forventes det, at der vil blive tilføjet to nye hold til feltet i 2026. Dog afhænger det af kvaliteten af ansøgningerne.
Andretti har indsendt en ansøgning sammen med General Motors-mærket Cadillac. Allerede for 12 måneder siden meldte de ud, at de ville søge om en plads i feltet.
Flere af de nuværende hold er dog bekymrede for, at det vil koste dem værdi, hvis nye hold bliver en del af feltet. Desuden er det også blevet påpeget, at flere nystartede hold er lukket ned igen.
Haas er faktisk det eneste hold, der har formået at overleve, hvilket har fået Zac Brown til at pege på det amerikanske hold som et godt eksempel at følge.
"Så længe de bidrager med noget til vores sport, ville jeg elsker at se flere biler i feltet," sagde Brown til RacingNews365.
"Jeg synes, det er spændende. Jeg kan huske, da jeg begyndte at følge Formel 1. Dengang havde man prækvalifikation, hvor der var 30-31 biler, der dukkede og forsøgte at komme med."
"Så at forøge feltet med de rette hold, der bringer ressourcer og bidrager til sporten, er jeg helt med på. Hvad vi ikke kan have, er... Det eneste bæredygtige hold, jeg har set det seneste årti, er Haas."
"Så vi skal sikre os, at de virkelig har engagement og kan gøre, hvad der skal til, hvis nogen kommer ind. For efter min erfaring ser man i en række forskellige motorsportsgrene mange drømmere. Og vi har ikke brug et hold, der kommer ind og undervurderer, hvad det skal til. Og er væk to år senere."
"Hatten af for Haas for det engagement, de viser og fortsætter med at vise. Vi har brug for flere hold som det."

Formel 1 kalender

På Formel-1.dk finder du den komplette liste over alle løb i Formel 1 kalenderen 2023. Hvornår starter det næste løb i F1? Hvilken kører vandt det seneste løb? Vi har alle svar på dine spørgsmål med vores Formel 1 kalender her.
Mest læste