taichi kho

Kho sikrer sig første Asian Tour-sejr for Hongkong

Golfmar. 26 2023, 13:24
Taichi Kho overvandt nervøsiteten i den sidste runde og blev den første spiller fra Hongkong, der vinder en Asian Tour-turnering ved det forkortede World City Championship søndag på grund af regn.
Kho blev professionel i januar og sikrede sejren over New Zealands Michael Hendry ved at vinde med to slag på en regnvåd Hongkong Golfklub. Derved sikrede han sig en plads ved dette års Open Championship.
Arrangørerne besluttede at reducere turneringen til 54 huller efter kraftig regn og lyn lørdag, hvilket førte til aflysning af spillet.
Da spillet blev genoptaget søndag, var banen stadig præget af det dårlige vejr og Kho havde en føring på fire slag over Miguel Tabuena fra Filippinerne.
"Det betyder alt for mig at være hjemme, foran alle sammen og have mine forældre her. Jeg vil gerne sige tak til alle" sagde Kho.
"Jeg kan ikke finde ord for, hvor taknemmelig jeg er for denne mulighed. Fansene gav mig masser af momentum, tak til Hongkong," sagde den 22-årige.
Kho kæmpede, da spillet genoptog søndag. Han tabte slag ved det tredje og sjette hul, og hans føring over Tabuena blev halveret.
Til stor glæde for hjemmefansene fik Kho sit spil på rette spor igen ved at ramme hullet fra omkring 45 meter, hvilket resulterede i en meget tiltrængt birdie på det 9. hul.
Tabuena, der lige havde vundet DGC Open i New Delhi ugen før, startede katastrofalt med en double-bogey på det første hul og kom sig aldrig rigtigt, selvom han lavede en birdie på det næste hul.
Sydkoreas Bio Kim og australske Travis Smyth klatrede op ad leaderboardet, mens Kho fandt stabilitet, og Tabuena faldt tilbage.
Endnu en bogey på det 11. hul førte til, at Khos føring blev reduceret til ét enkelt slag over den hurtigt fremadstormende Smyth og en anden sydkoreaner, Yoseop Seo.
"Jeg var bestemt ikke frygtløs. Jeg var nervøs, hvilket var helt naturligt i situationen. Men jeg sagde til mig selv, at jeg ville være en bedre spiller i sidste ende" sagde Kho.
Vigtigst af alt, så sikrede sejren ved det første World City Championship, som kun var Khos tredje professionelle turnering, ham en plads i The Open Championship på Royal Liverpool i juli.
Hendry sluttede sidste runde af med 68 slag, hvilket resulterede i en andenplads, mens Smyth endte på en tredjeplads med en samlet score på 201.
Mest læste