gettyimages 1474706437

Overraskende fusion mellem PGA Tour og LIV Golf i fare for at kollapse

Golfokt. 19 2023, 14:11
Den overraskende fusion mellem PGA Tour og LIV Golf kan ende med at gå i vasken.
Der er en risiko for, at den potentielle fusion mellem PGA Tour og LIV Golf ender med at gå i vasken. Ikke nok med det, så er der forlydender om, at flere store stjerner kan være på vej til den saudiarabiske golftour.
Golfverdenen blev sidste år ramt af en bitter krig, da saudiarabiske LIV Golf blev lanceret. I denne forbindelse indgik de aftaler med flere store stjerner, der fik enorme summer for at forlade PGA Tour.
Pludselig blev der i juni udsendt en pressemeddelelse om en fusion af PGA Tour og LIV Golf. Den er dog endnu ikke færdiggjort, da forhandlingerne fortsat står på.
I 'rammeaftalen' mellem parterne på det tidspunkt, var der en klausul om, at LIV Golf ikke ville forsøge at hente flere stjerner til deres tour. Dette ville de dog kun afholde sig fra, mens forhandlingerne stod på.
Ifølge Daily Mail er denne klausul blevet droppet, da det amerikanske justitsministerium udtrykte bekymring over den konkurrencebegrænsende karakter af den. Derfor kan LIV Golf fortsat hente nye spillere til touren, hvis de ønsker dette.
Desuden skriver The Telegraph, at fusionen kan ende med at kollapse. Dette kan blive afgjort i december, hvor LIV Golfs kvalifikationsturnering for 2024 finder sted. Den bliver afviklet på samme tidspunkt som Alfred Dunhill Championship i Sydafrika.
Vælger en spiller fra PGA Tour at deltage i denne kvalifikationsturnering, kan det resultere i en straf, hvilket er blevet set flere gange allerede.
Eksempelvis var flere store stjerner med i LIV Golfs første turnering i juni 2022. Alle spillere, der dukkede op til denne turnering, blev idømt en bøde på 100.000 pund.
Det er stadig uvist, om forhandlingerne kan afsluttes i tide til deadline den 31. december. Der er også forlydender om, at amerikanske investorer er klar til at støtte PGA Touren. Dette kan være endnu et sammenbrud i forholdet mellem dem.
Mest læste