Holger Rune skrev historie: Første gang i 28 år

Foto: Alexander Hassenstein/Getty Images for BMW

Tennissporten står overfor en ny æra, da flere unge stjerner er brudt ind på scenen – en af dem er danske Holger Rune.

19-årige Holger Rune er en del af den nye generation af tennisstjerner, der i det seneste år er stormet frem – og denne generation fortsætter med at imponere.

Det gjorde Rune for nylig, da han for andet år i træk kunne løfte trofæet ved BMW Open i München. Det samme gjorde den jævnaldrende Carlos Alcaraz, der vandt ATP 500-turneringen i Barcelona.

Det er en imponerende bedrift i sig selv for begge spillere, men sammen har de nu brudt en vild statistik.

Rune og Alcaraz er nemlig de første spillere under 20 år, der har vundet en ATP-titel inden for samme uge i næsten 28 år. Det oplyser statistiksiden Opta på Twitter.

Sidste gang det skete var i 1995, hvor chilenske Marcelo Rios kunne løfte trofæet i Kuala Lumpur i samme uge, som hollandske Sjeng Schalken vandt en ATP-turnering i Valencia.

Det var ellers tæt på, at denne statistik ikke blev opnået, da Rune var bagud i tredje sæt i finalen i München, hvor han spillede mod hollandske Botic van de Zandschlup.

På trods af, at han fik en skidt start på tredje sæt, og kom bagud med 2-5, endte den danske stjerne alligevel med at vinde ATP 250-titlen.

I Barcelona foregik det hele på lidt mere sikker vis, da Alcaraz slog græske Stefanos Tsitsipas i to sæt.

Fælles for begge teenagestjerne er, at de befinder sig i top-10 i verden. Rune ligger i skrivende stund nr. 7, mens Alcaraz indtager andenpladsen.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024