Michael Jordan klar til nyt kapitel af sit liv: Har endelig fundet en køber

Foto: Stan Badz/PGA TOUR

Michael Jordan er klar til at tage hul på et nyt kapitel af sit liv. Derfor har han besluttet at sælge sin majoritetsandel i NBA-holdet Charlotte Hornets.

NBA-legenden Michael Jordan er ved at færdiggøre salget af sin majoritetsandel i NBA-holdet Charlotte Hornets.

Køberen er en gruppe af investorer, der ledes af Gabe Plotkin samt Rick Schall. Sidstnævnte ejer også en andel af Atlanta Hawks. Det melder ESPN-journalist Adrian Wojnarowski.

Jordan købte oprindeligt sin ejerandel i Hornets tilbage i 2010. Dengang overtog han Robert Johnsons andel for 275 millioner dollars. Det er endnu ikke meldt ud, hvad salgsprisen lyder på, men i oktober 2022 værdisatte Forbes NBA-holdet til omtrent 1,7 milliarder dollars.

I de 13 sæsoner, hvor Jordan har været ejer af holdet, har Charlotte ikke haft den store succes. De har nemlig kun kvalificeret sig til slutspillet to gange, mens de har vundet 423 kampe og tabt 600.

Inden salget går helt igennem, skal det dog godkendes af ligaen. Desuden betyder dette ikke, at Jordan helt er fortid i Hornets.

Derimod vil det stadig være NBA-legenden, der kommer til at føre dem gennem næste uges NBA Draft. Her har Hornets det andet overordnede valg.

Ydermere lyder det også, at han ikke sælger hele sin andel. Derimod er planen, at han beholder en mindre andel i holdet. Derfor vil han også fortsat være involveret i driften og udviklingen.

Gabe Plotkin driver hedgefonden Melvin Capital Management, der har aktiver for 3,5 milliarder dollars. Rick Shall er direktør i Clayton, Dubilier, & Rice, og var en del af det konsortium, der købte Hawks i 2015.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024