gettyimages 1441699331

NBA-hold får kæmpe bøde

NBAapr. 15 2023, 12:44
Dallas Mavericks er blevet idømt en stor bøde. Det skyldes, at de lod flere store spillere sidde over, da de tabte til Chicago Bulls.
NBA har idømt Dallas Mavericks, der ejes af milliardæren Mark Cuban, en stor bøde på 750.000 dollar, hvilket svarer til lidt over 5 millioner kroner.
Bøden er det kendte NBA-hold blevet idømt, da NBA har konkluderet, at de bevidst lod nøglespillere sidde over i kampen mod Chicago Bulls, på trods af, at de havde en chance for at nå til slutspillet.
Det skriver det britiske medie Mirror.
Sidste fredag var Mavericks i kamp med Bulls, hvor de endte med at tabe 115-112. På grund af dette nederlag, blev Mavericks elimineret fra play-in-runden.
Mavericks gik ind til kampen mod Bulls om det 10. bedste lotto-odds, og de skylder New York Knicks et top 10-valg, som sidste betaling for deres aftale om Kristaps Porzingis, der nu spiller for Washington Wizards.
Det fik NBA til at undersøge situationen, hvorefter de kom frem til, at de havde overtrådt reglerne, da de efter sigende bevidst forsøgte at tabe en kamp, så de kunne beholde deres valg til 2023-draften.
Mavericks meldte ud om morgenen inden kampen, at man havde valgt at lade Kyrie Irving, Tim Hardaway Jr., Josh Green, Maxi Kleber og Christian Woods sidde over i kampen mod Bulls. Desuden spillede Luka Doncic også kun lidt over 12 minutter.
"Dallas Mavericks' beslutning om at begrænse nøglespillere fra at deltage fuldt ud i en eliminationskamp i fredags mod Chicago underminerede integriteten af deres sport. Mavericks' handlinger svigtede vores fans og vores liga," lød det fra NBA's vicedirektør, Joe Dumars.
Mest læste