carlos alcaraz novak djokovic

Carlos Alcaraz drømmer om at vinde ATP Finals: Novak Djokovic venter i semifinalen

Tennisnov. 18 2023, 18:03
Carlos Alcaraz har en intens rivalisering med Novak Djokovic, da spanieren allerede er to gange Grand Slam-vinder i en alder af blot 20 år.
Carlos Alcaraz drømmer om vinde ATP Finals-trofæet efter at have sikret semifinaleplads mod Novak Djokovic med fredagens 6-4, 6-4 sejr over Daniil Medvedev.
Alcaraz startede sin debut ved ATP Finals efter en kortere periode med problemer i form af skader, men er blevet stærkere, som turneringen er skredet frem.
Nu er han en seriøs trussel i semifinalen, som tæller verdens fire bedst rangerede spillere.
"Det er kun to kampe, men samtidig er det for langt væk. Jeg har Novak i semifinalen. Hvis jeg vinder den kamp, har jeg en virkelig hård finale," fortalte Alcaraz
"Jeg drømmer om at vinde denne turnering. Hvorfor ikke? Men jeg skal først spille mit bedste i semifinalen."
Alcaraz skulle vinde for at sikre en plads i de sidste fire og det gjorde han på imponerende vis ved at cruise til en sejr over Medvedev, som havde set enormt imponerende ud i sine to foregående sejre i Torino.
At vinde i to sæt sikrede ham førstepladsen i den røde gruppe foran Medvedev, uanset resultatet af den sene kamp, som blev vundet 6-4, 6-4 af Alexander Zverev over Andrey Rublev.
Alcaraz fik også en lille smule hævn for nederlaget i US Open-semifinalerne mod Medvedev, som slutter som nummer to i gruppen efter allerede at have kvalificeret sig til semifinalerne onsdag.
Alcaraz har hele året ligget i tæt konkurrence med Djokovic, da spanieren har vundet to Grand Slams. Den ene vandt han over den serbiske stjerne i finalen ved Wimbledon.
Hans semifinale mod Djokovic, som slog Alcaraz på vej til triumf ved Roland Garros og i finalen i Cincinnati, ser ud til at blive endnu en historisk kamp.
"Novak er Novak, han er den bedste spiller i verden lige nu. Han har kun tabt seks kampe i år, så det betyder, at han er utrolig. Jeg skal bringe mit bedste tennis," sagde Alcaraz.
Djokovic har allerede sikret sig årets topplacering på ATP's verdensrangliste og jagter rekorden for flest ATP Finals med 7 sejre. Han kvalificerede sig som nummer to i den grønne gruppe.
Medvedev vandt ATP Finals i 2020 og skal nu møde hjemmehåbet Jannik Sinner, som blev den første italiener nogensinde til at nå turneringens semifinaler torsdag.
"Først og fremmest er han i topform lige nu... Han kan gøre alt," sagde Medvedev.
"Jeg skal helt sikkert være på mit absolut bedste og bedre end i dag"
Russeren har mødt Sinner i fire finaler i denne sæson, delt dem med to sejre hver, men sejrede i den vigtigste, ved Miami Masters tilbage i april.
Mest læste