gettyimages 1490610809

Rystende data: Disse tennisstjerner er hårdest ramt af online chikane

Tennismaj 25 2023, 14:14
Der er mange tennisstjerner, der bliver udsat for chikane på de sociale medier, men ikke i lige stort omfang.
Data fra World Sports Network viser, at der skal gøres mere for at beskytte sportsstjerner mod chikane på nettet. Og det er også gældende for tennisspillere.
WSN har set nærmere på data fra både Twitter og Facebook. Ud fra dette har de været i stand til at udpege de tennisstjerner, der har været udsat for mest chikane over en periode på 16 måneder.
På herresiden er det den serbiske Novak Djokovic, der har stået model til mest chikane på sociale medier. Næsten hver femte opslag på Twitter (15%) om eller til ham, var negative. Desuden var 11% af reaktionerne på Facebook-opslag, der nævner Djokovic 'vrede'.
Den serbiske stjerne bliver ofte beskrevet som egoistisk, mens andre udtrykker håb for, at han aldrig kommer til at vinde en Grand Slam-turnering.
Den græske stjerne Stefanos Tsitsipas modtog også en masse negativ kommentarer (15% af alle tweets). Her var der mange, der udtrykte, at de ikke var tilfredse med hans opførsel på banen.
Herunder finder du en liste over de tennisspillere, der udsættes for mest negativitet på hhv. Twitter og Facebook:
1. Novak Djokovic 2. Stefanos Tsitsipas
3. Carlos Alcaraz 4. Daniil Medvedev
5. Casper Ruud 6. Cameron Norrie
WSN fandt også ud, at de kvindelige tennisspillere bliver udsat for endnu mere negativitet, end de mandlige spillere gør.
Det er især Aryna Sabalenka, det går ud over, da 15% af alle opslag om hende på Twitter, er negative. Du kan se listen over de seks kvinder, der udsættes for mest negativitet herunder:
1. Aryna Sabalenka
2. Elena Rybakina 3. Caroline Garcia
4. Iga Swiatek 5. Coco Gauff
6. Jessica Pegula
Mest læste