coco gauff

Sendt ud af OL: Coco Gauff grædefærdig efter diskussion med dommer

Tennisjul. 30 , 19:29
Den amerikanske tennisstjerne Coco Gauff er færdig ved kvindernes singleturnering ved OL i Paris efter et overraskende nederlag til kroatiske Donna Vekic.
Den regerende US Open-mester blev efterladt i tårer over en dommerfejl under kampen.
På trods af at være storfavorit mod Donna Vekic fra Kroatien før kampen, blev den amerikanske tennissensation Coco Gauff overraskende slået i to sæt tirsdag.
Vekic besejrede Gauff 7-6 (7), 6-2 i tredje runde af kvindernes singleturnering ved OL 2024, hvilket sendte den 20-årige amerikaner hjem fra Paris. Alligevel er den største overraskelse fra kampen måske ikke nødvendigvis resultatet.
Midt i det afgørende sæt græd Gauff efter en dommerfejl, der gav Vekic et servegennembrud.
Gauff servede og Vekic returnerede med et slag, der først blev dømt ude af en linjedommer, selvom hoveddommeren rettede kendelsen.
Som svar slog Gauff bolden i nettet, da hun troede, at situationen ville kræve at pointet blev spillet om. Men hoveddommeren dommer, Jaume Campistol, så det anderledes.
Campistol tildelte Vekic pointet og mente, at den oprindelige kendelse ikke påvirkede Gauffs slag. Desværre var dette ikke i overensstemmelse med den tennisstjernens opfattelse, som forsøgte at argumentere for sin sag.
Gauff nærmede sig Campistol og afbrød spillet i et par minutter. Det var dog forgæves og efterlod den regerende US Open-mester i tårer.
"Jeg diskuterer normalt aldrig disse afgørelser. Men han dømte den ude, før jeg slog bolden," sagde Gauff til Campistol.
"Det er ikke noget, som jeg finder på - det er reglerne."

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Selvom det var et trist øjeblik for amerikaneren, bør det ikke fjerne fokus fra den spændende kamp mellem Vekic og Gauff.
På trods af kontroversen var Vekic allerede på vej mod sejren. Så der er ingen garanti for, at det ville have ændret resultatet, hvis afgørelsen var gået Gauffs vej, hvilket hun erkendte bagefter:
"Jeg vil ikke sidde her og sige, at ét point påvirkede resultatet i dag," udtalte Gauff til den fremmødte presse. Hun indrømmede desuden, at hun "allerede var på taberens side."
Vekic leverede måske turneringens helt store overraskelse.
Ikke alene var hun bagud 2-5 i første sæt, men hun reddede også tre sætpoint.
Med sejren nåede den 28-årige sin første olympiske kvartfinale. Nu venter hun på vinderen af kampen mellem Maria Sakkari fra Grækenland og Ukrainens Marta Kostyuk.