gettyimages 1171678593

WTA-turnering vender tilbage i Kina efter forsvunden spiller

Tennisapr. 14 2023, 6:43
WTA vil genoptage deres turneringer i Kina i år, efter at have accepteret en undersøgelse af anklagerne om seksuelt overgreb fremsat af den tidligere spiller Peng Shuai ikke vil blive udført.
I november 2021 udtalte Peng Shuai, der tidligere har ligget nr. 1 i verden på double-ranglisten, at hun blev 'tvunget' til et seksuelt forhold med Kinas tidligere Vice Premier Zhang Gaoli.
Det fik WTA til at sætte en stopper for alle deres turneringer i Kina. I samme ombæring blev det meldt ud, at de ikke ville vende tilbage, før de havde fået beviser for Pengs sikkerhed, og at der ville blive udført en undersøgelse.
Efter at have fremsat beskyldningerne på de sociale medier, endte Peng med at forsvinde for en stund. Senere dukkede hun op igen, hvorefter hun nægtede at have fremsat anklagerne. Zhang har ikke udtalt sig offentligt om anklagerne.
Dengang krævede WTA, at de kinesiske myndigheder skulle gennemføre en 'fuld, retfærdig og gennemsigtig' undersøgelse, inden der igen ville blive spillet turneringer i det asiatiske land.
På trods af, at det ikke kommer til at ske, har WTA nu besluttet sig for at vende tilbage til Kina, da de håber, at en 'anden tilgang' kan hjælpe med at gøre fremskridt i sagen.
"Vi har været igang med det her i 16 måneder, og vi er overbeviste om, at vores anmodninger på nuværende tidspunkt ikke vil blive imødekommet," siger WTA-topchef Steve Simon til BBC Sport.
"At fortsætte med den samme strategi giver ikke mening, og en anden tilgang er nødvendig. Forhåbentlig kan der gøres flere fremskridt ved at vende tilbage."
Det betyder, at de to sidste turneringer i WTA-sæsonen igen vil blive afviklet i Kina. Simon har udtalt, at kalenderen vil minde meget om, hvordan den så ud i 2019, hvor der blev spillet otte kinesiske turneringer på blot otte uger.
Ydermere vil WTA Finals også genoptage sin 10-årige aftale med byen Shenzhen. Præmiepengene vil i år være, som det var tilfældet i 2019, hvorfor der vil være i alt 11,2 millioner pund at vinde.
Mest læste