gettyimages 1307245583

Dansk nedtur: Mads Würtz Schmidt udgår af Giro d'Italia

Tophistoriermaj 16 2023, 13:39
Han har ikke haft det godt siden mandag, og tirsdag stillede han derfor ikke til start i Giro d'Italia.
Der er flere ryttere, der har trukket sig fra dette års Giro d'Italia på grund af sygdom. Flere af dem trak sig tilmed allerede inden løbets start.
Og tirsdag kom det frem, at endnu en rytter havde besluttet at trække sig. Denne gang var der tale om danske Mads Würtz Schmidt, der dermed er fortid i den italienske Grand Tour.
I et opslag på Twitter, skriver Israel-Premier Tech, at den danske cykelrytter har haft ubehag siden mandag.
I modsætning til hvad man skulle tro, er der dog ikke tale om coronavirus. Den danske cykelrytter har nemlig afleveret en negativ coronatest.
I de seneste dage har flere ryttere ellers trukket sig på grund af smitte med coronavirus. Dette er også tilfældet for Domenico Pozzovivo, der er holdkammerater med Mads Würtz Schmidt. Forud for tirsdagens etape, blev han testet positiv og trukket ud af løbet.
Det er dog ikke et krav, at man som cykelrytter skal trække sig, hvis man smittes med coronavirus. Derfor er det op til hvert enkelt hold og rytter at træffe denne beslutning.
Blandt andet valgte Sven Erik Bystrøm (Intermarché) at blive i løbet, selvom han havde afleveret en positiv test. Da han senere begyndte at udvikle symptomer på coronavirus, valgte holdet dog at trække ham ud.
Mads Würtz Schmidt nåede ikke at gøre sig synderligt bemærket under dette års Giro d'Italia. Hans bedste præstation var på 1. etape, hvor han sluttede som nummer 27.
Smitte med coronavirus har kostet flere ryttere deltagelsen i Giro d'Italia. Blandt andet måtte belgieren Remco Evenepoel søndag aften takke af for i år.
Mest læste