gettyimages 1422219989

FIA-chef indrømmer 'uretfærdigt skridt' med nye regler

Tophistorierjan. 14, 12:51
FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem har indrømmet, at der er et 'uretfærdigt skridt' med de nye Formel 1-regler.
De nye reger indføres i 2026.
Med de nye regler er der krav om en ny motorenhed, der skal være drevet af bæredygtigt brændstof.
Desuden vil den byde på tre gange mere elektrisk strøm og over 1.000 hestekræfter.
Og nu har FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem indrømmet, at det vil være et 'uretfærdigt skridt' at ændre disse regler, selvom de har fået kritik.
Det vil dog også være uretfærdigt at lade dem være, hvis nye hold slutter sig til feltet.
Det fortæller han til Motorsport Magazin, da han bliver spurgt om, hvorvidt han er bange for at skræmme Audi væk. Det har nemlig været på tale, at reglerne kan blive ændret.
"Nej. Vi sagde, at det er vores ansvarsområde. FIA arbejdede allerede på motorenheden før min tid. Jeg vil altid være taknemmelig og respektfuld over for vores ingeniørafdeling," siger han.
"Da vi godkendte reglerne, meldte producenterne sig også ind. Hvis vi ikke havde gjort det, ville hverken Audi, Porsche eller nogen andre have været interesseret i det. Hvis du lukker for forandring og holder alle i komfortzonen, så kommer der ikke nye hold."
"Er det fair? Nej. Vi er nødt til at tage dette skridt, så vi skal være lidt modige. Vi skal åbne op og komme videre. Det er normalt, at der var modstand. Men så skrev Audi under. Hvis der er små justeringer, ændres vægten eller et nyt materiale introduceres... Teknologien udvikler sig hver dag."
"Vi mister ikke nogen med ændringerne. Vi sørger for, at vi ikke mister nogen som Audi. Vi lægger mange kræfter i at bringe dem ind og få Porsches interesse. Nej, det bliver ikke tilfældet. At gøre noget og så ændre det ville også være uretfærdigt."
Mest læste