gettyimages 992654056

Gil de Ferran er død

Tophistorierdec. 30 2023, 12:13
Den tidligere racerkører fra Brasilien, Gil de Ferran, er gået bort. Han blev kun 56 år gammel.
I mange år var han en stor stjerne indenfor motorsport. Derfor er det også et stort tab for hele sporten, at brasilianske Gil de Ferran er gået bort i en alder af 56 år.
Nyheden er blevet meldt ud af McLaren, hvor Gil de Ferran tidligere har arbejdet som sportsdirektør.
Det blev gjort med et opslag på det sociale medie X.
"Alle hos McLaren Racing er chokerede og dybt kede af at høre, at vi har mistet et elsket medlem af McLaren-familien. Vi sender vores dybeste kondolencer til Gil de Ferrans familie, venner og elskede," skriver McLaren, og fortsætter:
"Gil var en vigtig og integreret del af vores racing team. Han var en formidabel kraft både på og uden for banen og skabte et vedvarende indtryk op alle, der kørte og arbejdede sammen med ham. Han vil blive savnet af alle hos McLaren Racing."

Everyone at McLaren Racing is shocked and deeply saddened to learn we have lost a beloved member of our McLaren family. We send our deepest condolences to Gil de Ferran’s family, friends and loved ones.

Image
18.8K
Reply
Ifølge De Ferrans brasilianske kollega Tony Kanaan mistede han livet, da han kørte sammen med sin søn på The Concourse Club i Florida.
På et tidspunkt skulle han have holdt ind til siden, hvorefter han sagde, at han ikke havde det godt. Herefter skulle han have fået et hjerteanfald.
De Ferran gjorde sig især bemærket i Indy 500, men vandt også Champ Car-titlen i 2000 og 2001. I 2003 formåede han at vinde Indy 500 med Penske Racing.
"Vi er frygteligt kede af at høre om Gil de Ferrans tragiske dødsfald. Vores tanker og bønner går ud til Angela (hans kone, red.), Anna, Luke (hans børn, red.) og hele de Ferran-familien," siger Roger Penske i en udtalelse fra ifølge AP.
"Gil definerede sin klasse som kører og som gentleman. Som IndyCar-mester og Indianapolis 500-vinder opnåede Gil så meget i løbet af sin karriere både på og uden for banen."
Mest læste