gettyimages 881629116

Håndboldstjernen Stine Jørgensen deler trist besked

Tophistorierapr. 19 2023, 9:57
Håndboldstjernen Stine Jørgensen har løftet sløret for en trist besked, hvilket hun har gjort i håbet om at bryde et tabu.
Den danske håndboldstjerne Stine Jørgensen har valgt at stille sig frem og fortælle åben om en ufrivillig abort, hun fik tilbage i 2019. Det har hun gjort, da hun ønsker at bryde et tabu.
Hun har afsløret den triste besked i podcasten 'Spiller til Spiller' fra Spillerforeningen.
Hun har gjort det, da hun vil gøre et forsøg på at italesætte en række af de udfordringer, som kvindelig håndboldspillere kan have, hvis de bliver gravide, mens de dyrker sporten på højt plan.
I 2019 fandt hun ud af, at hun var gravid. Det blev hun lykkelig over, men hun var på samme tid også meget bange for at skulle fortælle sin daværende klub, Odense Håndbold, om det.
Hun ender med at fortælle det klubben forud for sin 12-ugers-scanning. Træner Jan Pytlick beder hende i denne forbindelse om at fortælle det til resten af holdet under en Champions League-tur.
Desuden indgår hun en aftale med en fynske håndboldklub om, at hun skal ringe til dem efter 12-ugers-scanningen. Planen var, at de herefter ville sende en pressemeddelelse ud, men det blev der - desværre - ikke brug for.
"Der var desværre ikke hjertelyd ved 12-ugers-scanningen. Det var et kæmpe chok for Jan og jeg. Jeg havde aldrig hørt om ufrivillig abort før. Jeg havde det slet ikke i tankerne, at det kunne ske. Jeg vidste ikke, hvor normalt det var. Vi er rigtige kede af det, fordi vi havde regnet med at skulle være forældre," fortæller hun.
Derefter kontakter hun igen klubben for at fortælle dem, at de ikke behøver at sende en pressemeddelelse ud. Alligevel er der mange, der har fundet ud af, at hun har fået en ufrivillig abort, da hun modtager flere beskeder.
I 2020 forlod hun den danske klub til fordel for tyske SG BBM Bietigheim. Kort efter skiftet bliver hun gravid, og er i dag mor til tvillingerne Hugo og Lulu.
Mest læste