alejandro valverde

Han kan stadigvæk: Alejandro Valverde vinder sit første gravel-løb

Tophistorierapr. 25 2023, 7:20
Alejandro Valverde er, trods sine 42 år, ikke færdig. Han har netop vundet sit første gravel-løb.
Han er tidligere verdensmester på vejen, og nu har Alejandro Valverde også gjort sig bemærket på et nyt underlag.
Efter at have trukket sig tilbage som professionel cykelrytter, er han begyndt at konkurrere som gravel-rytter, og søndag vandt han sit debutløb i Spanien.
Den 42-årige stjerne, der trak sig som professionel cykelrytter i slutningen af sidste sæson, kørte sig selv i front i La Indomable, der er et 105 kilometer langt løb i Berja, Almeria.
Den spanske rytter krydsede målstregen hele fire minutter og 43 sekunder foran andenpladsen, som gik til Ismael Esteban Agüero (Logos Energía).
Britiske Cameron Mason (Trinity Racing) indtog tredjepladsen, og efter løbet delte han et humoristisk opslag på det sociale medie Twitter.
"Jeg kørte godt, og indhentede næsten andenpladsen ved målstregen. Det var ikke muligt at indhente vinteren. Tilsyneladende plejede han at være en god cykelrytter," lød det fra den 22-årige brite.
Valverde trak fra sine konkurrenter indenfor de første to kilometer, og var alene om at cykle op ad den 25 kilometer lange stigning på etapen.
Løbet var det desuden det første i dette års Trek UCI Gravel World Series, som består af i alt 16 løb, der bliver rundet af med The Gralloch i maj.
Dette løb var noget helt nyt for Valverde, der har været vant til at bruge slutningen af april på vejene. Bl.a. deltog ham ofte i La Flèche Wallonne, som han har rekorden for flest sejr i med i alt fem stk.
Efter at have trukket sig fra professionel cykling, er han blevet hos Movistar, der også har et gravel-hold, som han nu er tilknyttet.
Mest læste