gettyimages 2156792198

Aalborg får sikker udebanesejr i Champions League

Håndboldokt. 23 , 22:50
Aalborg Håndbold sikrede sig en imponerende sejr i Champions League med en overbevisende 35-28-triumf på udebane mod de polske mestre fra Kielce.
Den danske playmaker Thomas Arnoldsen var i storform og var afgørende for Aalborgs sejr med hele ni mål, mens Fabian Norsten leverede en række afgørende redninger i målet.
Denne sejr bringer Aalborg op på syv point i Champions Leagues gruppe B, hvor de indtager en foreløbig tredjeplads. Dog kan Pick Szeged overhale Aalborg, hvis de vinder deres næste kamp torsdag, skriver BT.
Aalborg kom stærkt fra start i Polen, hvor Arnoldsen straks viste sin klasse. Med sit hurtige spil fandt han gentagne gange vej gennem det polske forsvar, hvilket hurtigt gav nordjyderne en føring på 5-2.

Kielce udlignede, men Aalborg trak fra igen

Den stærke start blev dog midlertidigt afbrudt, da Aalborg begyndte at lave flere fejl i angrebet. Kielce udnyttede dette effektivt, og især den franske fløjspiller Dylan Nahi straffede danskerne med to hurtige kontrascoringer, hvilket bragte stillingen op på 10-10 efter 18 minutter.
Trods denne midlertidige udligning fra Kielce, lod Arnoldsen sig ikke stoppe. Den unge playmaker fortsatte med at dominere sine dueller og førte an i angrebet. Samtidig leverede Norsten på højeste niveau i målet, hvor han gang på gang afviste de polske skytter.
Med Norsten som en sikker sidste skanse kunne Kristian Bjørnsen øge føringen med en elegant skruebold, der bragte Aalborg foran 18-12 ved pausen.

Sejr aldrig i fare

I anden halvleg fortsatte Aalborg med at holde Kielce på afstand. Norsten fortsatte sine stærke præstationer i målet og reddede endda to straffekast, hvilket yderligere demoraliserede de polske skytter.
Arnoldsen, som fortsat var ustoppelig, tvang Kielce til at ændre deres taktik ved at indføre et offensivt forsvar.
Dette gav dog plads til andre Aalborg-spillere, herunder unge Marinus Munk, som greb muligheden. Munk scorede tre hurtige mål og sikrede, at Aalborg igen fik et solidt forspring.
Selvom Kielce forsøgte at kæmpe sig tilbage i kampen, var sejren aldrig i fare. Aalborgs disciplin samt Arnoldsen og Norstens præstationer sikrede en vigtig og velfortjent sejr.