gunther steiner haas f1 fyret

Günther Steiner forlader Haas med øjeblikkelig virkning

Tophistorierjan. 10, 19:00
Efter at have ledet Haas Formel 1-hold lige siden ankomsten til F1 i 2016, er Guenther Steiner ikke længere teamchef.
Haas F1 har bekræftet, at Günther Steiner er fratrådt sin rolle som teamchef forud for dette års sæson.
Ayao Komatsu er blevet forfremmet til stillingen i hans sted, forfremmet fra at være chefingeniør.
Steiner har været ved roret for Haas, siden det ankom til startgridden som F1's nyeste hold i 2016.
Under hans ledelse opnåede teamet en flot femteplads i konstruktørernes mesterskab i 2018.
Men Haas har været begrænset til den bagerste ende af rangordenen gennem de sidste par sæsoner og sluttede sidste års sæson som bundprop i konstruktørernes mesterskab.
"Jeg vil gerne starte med at takke Guenther Steiner for alt hans hårde arbejde gennem det sidste årti og jeg ønsker ham alt godt for fremtiden," sagde team-ejer Gene Haas.
"Med henblik på fremtiden som organisation var det klart, at vi har brug for at forbedre vores præstationer på banen. Ved at udnævne Ayao Komatsu som team principal har vi fundamentalt set ingeniørarbejdet i hjertet af vores ledelse.

Haas opfordrer til forbedringer

I takt med at holdet søger at komme tilbage fra en vanskelig periode, har Haas bakket Komatsu op til at løfte holdet ud sine problemer.
"Vi har haft nogle succeser, men vi skal være konsekvente i at levere resultater, der hjælper os med at nå vores bredere mål som organisation," fortsatte Gene Haas.
"Vi skal være effektive med vores ressourcer og samtidig forbedre vores design. Vores ingeniørevner er nøglen til vores succes som et team."
"Jeg ser frem til at arbejde sammen med Ayao og grundlæggende sikre, at vi maksimerer vores potentiale. Dette afspejler virkelig mit ønske om at konkurrere på det højeste niveau i Formel 1."
Haas går ind i 2024 F1-sæsonen med en uændret opstilling i forhold til sidste år, da teamet igen stiller op med danske Kevin Magnussen og tyske Nico Hulkenberg.
Mest læste