En sportslig eksplosion er under opsejling – og den starter med en ung mand, der har holdt sig i baggrunden. Indtil nu.
Jonas Gertsen - et navn, der næppe får en klokke til at ringe hos den brede danske befolkning – og det er egentlig ikke så underligt.
Den 26-årige langdistanceløber har i flere år opholdt sig uden for det danske rampelys, mens han har finpudset sin fart og form på den anden side af Atlanten.
Hjemme i Danmark undrer folk sig, når han fortæller om sine tider.
- Hvorfor har jeg aldrig hørt om dig? lyder det ofte. Men det spørgsmål bliver sværere og sværere at stille.
For nylig løb Gertsen sig ind i historiebøgerne ved Stanford Invitational i Californien, hvor han præsterede 10.000 meter i tiden 28 minutter og 11 sekunder.
Det er ikke bare en personlig rekord, men den hurtigste danske tid på distancen i over to årtier – nærmere bestemt 23 år.
Med det løb skrev han sig ind som den fjerdehurtigste dansker nogensinde på 10.000 meter.
I en sportsgren, hvor forbedringer ofte måles i sekunder og brøkdele, skar Gertsen hele 34 sekunder af sin tidligere rekord - en præstation, der ville svare til at forbedre sin 100-meter-tid med over et sekund.
For Gertsen var præstationen en forløsning efter en svær sæson sidste år, hvor skader satte en stopper for hans udvikling.
Nu løber han op imod 160 kilometer om ugen, hvilket med hans egne ord er flere end nogensinde før.
Den massive træningsmængde har givet afkast, og dét i et miljø, hvor konkurrencen er benhård.
På trods af sin fornemme tid blev han "kun" nummer 18 i feltet – for i de amerikanske college-rækker er OL-løbere ikke et særsyn, men konkurrenter i dagligdagen.
Hans dagligdag udspiller sig i Portland, hvor han læser en Master i Business Administration.
Ifølge DR var det netop i Oregon, at han samtidig slog skolens rekord – endnu et vidnesbyrd om, hvor skarp han er blevet i det amerikanske system.
Gertsen repræsenterer normalt Odense Atletik, men har i de seneste fem år været optaget af amerikansk collegesport.
Det har gjort det vanskeligt at stille op for Danmark, især da collegekalenderen sjældent flugter med internationale mesterskaber.
Til sommer sætter Jonas punktum for sin tid i USA, når han kan fokusere på elitemesterskaber i stedet for eksamener - og det kommer på et godt tidspunkt.
Med de seneste resultater i bagagen har han indledt samtaler med sponsorer, og der er håb om at opbygge en økonomisk base, der gør det muligt at leve som professionel atlet.
Drømmen er klar om at komme med til OL i Los Angeles 2028.
Hvilken distance, han stiller op i, er endnu ikke fastlagt – 10.000 meter ligger lige for, men et maraton er heller ikke udelukket.
I Gertsens øjne er målet realistisk, hvis han kan fastholde det høje træningsniveau fra det seneste halve år og bygge videre på det. I så fald ser han ingen grund til, at OL ikke skulle være inden for rækkevidde.