Det kom som en overraskelse for de fleste, da
Lidl-Trek tirsdag annoncerede, at
Søren Kragh Andersen alligevel er blandt de otte ryttere, der skal køre årets Giro d’Italia.
For blot få uger siden lignede det en umulighed, at danskeren overhovedet ville være klar til at køre løb – og endnu mindre en Grand Tour – efter næsten et helt år på sidelinjen.
Men virkeligheden er nu en anden, og Kragh Andersen gør sig klar til at stille til start i Albanien på fredag.
Det var oprindeligt kun
Mads Pedersen, der stod på listen som dansk repræsentant for Lidl-Trek, og at holdet nu har valgt at tage endnu en dansker med, vidner om både tillid og en ændret strategi.
Søren Kragh Andersen har døjet med siddesår
Kragh Andersen har været ude med et genstridigt siddesår, og hans første løb tilbage var Eschborn-Frankfurt 1. maj.
Her spillede han ingen hovedrolle, men gennemførte solidt – og måske vigtigst af alt: uden tilbagefald.
Derfor må beslutningen om at sende ham til Giroen betragtes som et udtryk for, at holdet enten tror på, at han kan spille en taktisk rolle i ugelange etaper – eller at man har brug for hans alsidige evner i støttearbejdet omkring kaptajnerne.
Kragh er kendt som en rytter med skarpe afslutningsevner og god timing i kuperede finaler, og selv hvis formen stadig halter, er hans løbserfaring og instinkt værdifuldt i en uforudsigelig Grand Tour.
Sammen med Giulio Ciccone, der ventes at gå efter klassementet, Patrick Konrad og Carlos Verona, danner Kragh Andersen en del af et stærkt klatrer- og hjælperytterkorps.
Mads P. skal nok få sine muligheder
Daan Hoole og Mathias Vacek skal sandsynligvis tage sig af arbejdet på de flade etaper, mens Jacopo Mosca kan agere vejviser i de italienske bjerge.
Og naturligvis er Mads Pedersen med, som det klare håb på de mellemsvære og sprintervenlige etaper.
Det er bemærkelsesværdigt, hvor hurtigt Søren Kragh har bevæget sig fra usikkerhed til Giro-start.
Han har tidligere bevist sit værd med etapesejre i Tour de France og Paris-Nice, men Giro d’Italia er nyt terræn for ham – og hvordan han reagerer på belastningen over tre uger, efter en lang skadespause, bliver et af løbets mest spændende sideshows set med danske briller.