Med en solid præstation i gruppespillet har DBU sikret sig flere millioner. Nu rettes blikket mod de afgørende kampe, hvor endnu større gevinster er på spil.
Danmarks deltagelse i Nations League har vist sig at være en solid økonomisk gevinst for DBU. Som en del af A-ligaen har det danske landshold sikret sig omkring 17 millioner kroner alene for at deltage i gruppespillet.
Dette beløb kunne være blevet fordoblet, hvis Danmark havde formået at vinde deres pulje, men Spanien blev for stor en udfordring.
Trods det endte Danmark på en solid andenplads, hvilket sender holdet videre til kvartfinalerne og åbner muligheden for endnu større indtjening.
Selv om der ikke er præmiepenge knyttet til en plads i kvartfinalerne, kan det danske landshold se frem til markante beløb, hvis de avancerer yderligere.
Ifølge Ekstra Bladet har UEFA oplyst, at en fjerdeplads i Nations League vil udløse cirka 18,5 millioner kroner.
Skulle Danmark kæmpe sig til en tredjeplads, stiger gevinsten til omkring 26 millioner kroner.
Sølvmedaljer i turneringen vil give DBU i omegnen af 33,5 millioner kroner, mens en samlet triumf vil sikre en præmie tæt på 45 millioner kroner.
Med disse beløb på spil er der stort økonomisk incitament til at præstere i de kommende kampe.
For at holde drømmen om yderligere præmiepenge i live kræves der dog en sejr i kvartfinalen, der spilles over to kampe i marts måned.
Her står Danmark over for en hård modstander i form af enten Tyskland, Frankrig eller Portugal, afhængigt af lodtrækningen, der finder sted fredag.
En plads blandt de sidste fire vil ikke kun sikre ære på banen, men altså også en væsentlig økonomisk belønning, som kan bidrage til at styrke dansk fodbold fremadrettet.
Med det danske landsholds stabile præstationer i gruppespillet er optimismen intakt, men modstandernes kaliber betyder, at der skal leveres på absolut topniveau for at avancere.
Nations League er dermed ikke blot en turnering om æren, der er også store økonomiske gevinster på spil.