En ny regelændring kan få stor indflydelse på Formel 1-kørerne.
Mohammed Ben Sulayem står fast på FIA’s kontrol over sporten og afslører, hvordan fremtiden kan se ud.
FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem har endnu en gang skabt debat i Formel 1-verdenen.
Denne gang er det kørernes sprogbrug, der har fået den 63-årige præsident til at reagere.
Sulayem ønsker at eliminere brugen af bandeord i F1 og er klar til at tage drastiske skridt for at gennemføre sin plan.
Under et FIA-arrangement i Madrid forklarede Sulayem, at han overvejer at stoppe offentliggørelsen af kørernes radiokommunikation, hvis ikke sprogbruget forbedres.
"Der er mange ting, vi nu vil arbejde på sammen med vores promotor. Vi er stadig ejerne af mesterskabet," understreger han.
Ifølge GPblog vil kørere, der forbryder sig mod de nye regler, kunne modtage bøder på op til 900.000 kroner.
Gentagne overtrædelser kan i yderste konsekvens føre til en måneds karantæne og tab af mesterskabspoint.
Sulayem har også store planer for FIA’s organisation frem mod 2025-sæsonen.
I 2024 fyrede han Niels Wittich som løbsdirektør kun tre løb før sæsonafslutningen, hvilket efterlod FIA med begrænsede ressourcer.
Nu bekræfter han, at FIA vil introducere et nyt rotationssystem, hvor flere personer vil deles om rollen som løbsdirektør i den kommende sæson.
"Hvem og hvor mange får vi snart at vide. Men der vil helt sikkert komme nye ansigter, og der vil være mere end én løbsdirektør," forklarer Sulayem.
Den tidligere rallykører mener, at FIA ofte bliver gjort til syndebuk, når problemer opstår i sporten.
"Det er nemt at skyde skylden på FIA, men hvorfor ikke komme med konstruktiv kritik? Hvor er løsningen? Løsningen er at uddanne flere folk og bringe nye kræfter ind," siger han.
Foruden reformer i dommerstanden kommenterede Sulayem også FIA’s tilgang til mangfoldighed. Han afviser idéen om at ansætte medarbejdere baseret på køn eller etnicitet alene.
"Er det her et spørgsmål om diversitet? Nej, vi ansætter folk på baggrund af merit og troværdighed, fordi de er gode," siger han.
Han advarer mod at skabe en organisation, der primært fokuserer på repræsentation frem for kompetence.
"Vi tager ikke en kvinde ind, fordi vi skal have 30 procent kvinder. Vi tager dem, fordi de er kvalificerede. Det samme gælder for personer fra andre lande. Vi gør det, fordi de er dygtige og har passion for sporten, ikke på grund af deres baggrund."
Sulayem afsluttede sin tale med at understrege, at FIA’s mål er at skabe en stærk og effektiv organisation, der lever op til sine løfter og fortsætter med at udvikle sporten i den rigtige retning.