standard billede til web 38

George Russell kræver F1-ændring efter "en rimelig dyr lort"

Formel 1apr. 11 , 18:15

Det handler om meget mere end et minut på et stopur. Nu kræver Russell, at sporten tager et opgør med sine egne regler.

Carlos Sainz nåede ikke frem til den japanske nationalmelodi i tide – et af de få obligatoriske øjeblikke i Formel 1-ceremoniellet – og det kostede ham dyrt.

Ifølge Sainz skyldtes forsinkelsen et akut toiletbesøg efter medicinsk behandling fra en FIA-læge, og han hævdede, at han kun kom fem sekunder for sent.

Alligevel udløste det en bøde på 149.000 kroner, hvoraf halvdelen er betinget i et år.

For George Russell, direktør i kørernes organisation GPDA, var situationen den pølle, der fik lokummet til at flyde over:

- Det er en ret dyr lort, udtaler han tørt til RacingNews365 og efterlyser mere samarbejde mellem F1 og FIA.

Ifølge Russell har kørerne i månedsvis forsøgt at få indført en mere praktisk og menneskelig tilgang til nogle af sportens mere rigide regler – endnu uden nævneværdig effekt.

“Shit happens” 

Reaktionen fra Carlos Sainz var lige dele frustration og sarkasme.

På pressekonferencen i Bahrain valgte han bevidst at bande med ordene “shit happens” – velvidende, at FIA’s nye retningslinjer fra præsident Mohammed Ben Sulayem i 2024 har ført til bøder for både Max Verstappen og Charles Leclerc for lignende udtalelser.

Sainz’ kommentar var dermed ikke bare spontan, men en rendyrket provokation.

Det har sat gang i en bredere diskussion om, hvorvidt Formel 1’s regelsæt og sanktioner er begyndt at spænde ben for sig selv.

Russell pegede på det absurde i, at man risikerer straf for at komme et minut for sent til nationalmelodien – samtidig med at man forsøger at håndtere interviews, forberedelser og biologiske behov:

- Det er ikke så simpelt, som folk tror. Vi render rundt, prøver at få et øjeblik til os selv, og så står der pludselig en journalist og stikker en mikrofon i hovedet på dig.

Russell gør det klart, at han og kollegerne ikke forsøger at unddrage sig deres ansvar.

Alle er enige om, at nationalmelodien er en vigtig del af sporten og skal respekteres, men “Det er ikke meningen, vi skal slås om det her.”

I stedet opfordrer han til, at man finder løsninger i fællesskab – og at man begynder at behandle kørerne som mennesker, ikke robotter.

Mest læste

Mest læste