Det, der ligner en lille teknisk justering, kan blive til et af sæsonens største jokerkort.
Det er ikke hverdagskost, at Formel 1 indfører løbsspecifikke regler, men i denne weekend er
Monaco Grand Prix undtagelsen, der bekræfter reglen.
For første gang nogensinde bliver kørerne tvunget til at foretage minimum to pitstop, og det kan vise sig at være en gamechanger.
Baggrunden for det nye tiltag skal findes i sidste års ret begivenhedsløse løb, hvor en tidlig rød flag-situation gjorde det muligt for stort set hele feltet at skifte dæk uden at miste tid.
Det betød, at størstedelen af løbet blev kørt på én strategi, og top ti sluttede præcis som de startede, hvilket vakte kritik blandt fans.
Derfor har
FIA valgt at reagere med en regulering, der skal ruske op i det strategiske spil. Hver kører skal nu gennemføre to pitstop og benytte mindst tre forskellige dæktype-sammensætninger. Skulle det begynde at regne, tæller regndæk dog med i regnestykket.
Dækkenes roulette
Det helt store spørgsmål er, hvordan holdene vælger at spille deres kort. På en bane, hvor overhalinger er stort set umulige, kan et tidligt pitstop allerede på første omgang give konkurrenterne baghjul.
Kørerne uden for pointene kan forsøge at undercutte og håbe på fri bane. Omvendt kan et velplaceret Safety Car-udkald få frontløberne til at spille med nerverne uden på køredragten.
En interessant brik i puslespillet er introduktionen af den nye C6-blanding, der viste sig at være både hurtig og hurtigt nedbrudt under kvalifikationen i Imola.
Ifølge PlanetF1 præsterede flere hold faktisk bedre tider på den mere holdbare C5-medium.
Derfor peger meget på, at C5 bliver det foretrukne startdæk, med mindre nogen tør satse anderledes og gå all in på det blødeste gummi.
Ferraris Charles Leclerc har ofte været uheldig i hjembyen, men han var én af de få som fik succes med den hårde compound under træningen.
Det åbner for en alternativ strategi, hvor man kører et længere første stint og satser på kaos senere i løbet.
Skjulte våben
Strategien i feltets front vil uden tvivl være langt mere reaktiv end proaktiv.
Det bliver et skakspil på højt niveau, hvor holdene konstant vil spejde efter hinandens bevægelser.
Én faktor kan vise sig at være udslagsgivende, nemlig rollefordelingen mellem kørerne.
Hos Red Bull er Yuki Tsunoda eksempelvis en potentiel nøglefigur. Med sin klart definerede støttefunktion til Max Verstappen kan han blive brugt som taktisk prop i midterfeltet.
Den luksus har eksempelvis McLaren ikke, da de fortsat ønsker at opretholde illusionen om ligestilling internt.
Alt afhænger naturligvis af vejret og løbets tempo. En Safety Car kan vende det hele på hovedet, og dækforbruget kan tvinge holdene ud i uventede beslutninger.