Et internt møde, en uventet udmelding og et budskab, der vækker opsigt i hele F1-paddocken. Verstappen holder sig ikke tilbage.
Efter et par tumultariske uger i kulissen viste Max Verstappen sig igen fra sin mest dominerende side, da han i weekenden sikrede sig sejren i Japans Grand Prix.
Den fjerde i træk på Suzuka og en ny rekord for hollænderen, som endnu en gang beviste, at han og RB21’eren stadig har farten – trods tekniske bekymringer og et uventet førerskifte op til løbet.
Red Bulls jubilæum med Honda – i hvad der samtidig var japanernes sidste hjemmebaneoptræden som officiel motorpartner – fik derfor en festlig afslutning.
Alligevel var stemningen internt langt fra uproblematisk. I dagene forinden havde teamet afholdt krisemøde i kølvandet på en skuffende indsats i Kina og et kontroversielt skifte mellem Liam Lawson og Yuki Tsunoda.
Verstappen deltog i flere af de interne samtaler og benyttede samtidig lejligheden til at pege på et underliggende problem, som efter hans mening trækker hele teamet i den forkerte retning.
I et interview med Viaplay fremlagde Verstappen sin analyse:
- Et af de store problemer i verden lige nu er, at mange gerne vil arbejde hjemmefra og ikke længere på fabrikken.
Ifølge hollænderen skaber det en form for dovenskab, der gør det sværere at bevare fokus og samarbejde optimalt.
Han uddyber, at det ikke kun handler om effektivitet, men også om den menneskelige kontakt:
- Når man er på fabrikken, kan man kigge folk i øjnene, aflæse reaktioner og få kommunikeret mere præcist end over et headset.
Hans kritik retter sig dermed ikke kun mod Red Bulls ansatte, men mod hele måden teamet har tilpasset sig moderne arbejdsgange.
Verstappen efterlyser en tilbagevenden til en mere “old-school” tilgang, hvor fysisk tilstedeværelse og dialog prioriteres højere.
Selv om han stod øverst på podiet søndag, var Verstappens budskab klart: Der er stadig alvorlige problemer at løse, hvis Red Bull skal gøre sig forhåbninger om at være med i toppen resten af sæsonen.
Sejren i Japan blev grundlagt af et fænomenalt kvalifikationsløb, men det er ikke nok til at skjule de strukturelle skavanker, som ulmer i kulissen.