standard billede til web 2025 04 09t095711732

Ny golfkonkurrence kommer på OL-programmet: Stor chance for dansk deltagelse

Golfapr. 16 , 16:45
Golfverdenen skriver et nyt kapitel ved de olympiske lege i Los Angeles i 2028, hvor en helt ny mixedkonkurrence bliver en del af det officielle OL-program.
Med beslutningen, der netop er blevet vedtaget af Den Internationale Olympiske Komités eksekutivkomité, åbnes der op for et format, hvor mandlige og kvindelige golfspillere fra samme land danner hold og kæmper side om side – og Danmark står med stærke kort på hånden til at deltage.
Den nye disciplin markerer et vigtigt skridt for både sporten og OL som helhed. Mixedkonkurrencer har i stigende grad vundet indpas i forskellige sportsgrene, og nu følger golf trop med et format, der både rummer sportslig spænding og appellerer til publikum.
Hvert land kan stille med ét hold bestående af én mand og én kvinde – men kun, hvis begge spillere i forvejen har kvalificeret sig til de individuelle turneringer.
Selve mixedturneringen afvikles over to runder: én i foursome, hvor spillerne slår til bolden på skift, og én i fourball, hvor begge spiller hver deres bold, og den bedste score på hvert hul tæller.
Fine danske muligheder
Hos Det Internationale Golfforbund er begejstringen mærkbar. IGF-direktør Antony Scanlon fremhæver, at golfens popularitet ved OL har været støt stigende siden genintroduktionen i Rio 2016.
Ifølge ham giver det nye format mulighed for at bygge videre på dette momentum og skabe endnu større opmærksomhed om sporten:
- Vi er meget glade for, at der kommer en mixedkonkurrence på OL-programmet i Los Angeles i 2028, udtaler han, og understreger samtidig, at spillerne selv har udtrykt stor entusiasme over at kunne konkurrere som et hold under de olympiske lege.
For Danmark ser udsigterne lyse ud.
Siden golf vendte tilbage til OL, har landet haft deltagelse i samtlige turneringer – og med profiler som Højgaard-tvillingerne, Rasmus Neergaard-Petersen, Niklas Nørgaard Møller, Nicole Broch Estrup og Nanna Koerstz Madsen i spil, er der god grund til at tro, at Danmark også vil være med på Riviera Country Club i 2028.
Banebrydende i goldf
Netop dette prestigefyldte anlæg danner rammen om både de individuelle og mixedturneringerne, og det vil være første gang, vi ser elitespillere fra begge køn spille side om side i jagten på en OL-medalje i golf.
Det nye format vil ikke bare tilføje en ny dimension til OL-golfen – det vil også give landene mulighed for at samle deres bedste spillere i en strategisk og teknisk krævende disciplin.
Det handler ikke kun om individuel præstation, men om samarbejde, taktisk forståelse og evnen til at spille hinanden bedre. Og det kan i sig selv blive en seværdig og dramatisk tilføjelse til OL-programmet, som både fans og spillere vil tage til sig.
Mest læste