Nanna Holm Lorentsen har en "usynlig superkraft" som træner.
Nanna Holm Lorentsen, der er 18 år og fra Vorbasse, har autisme og bruger sin unikke indsigt til at træne børn med særlige behov i svømning.
Med sin egen erfaring som baggrund skaber hun et trygt og struktureret læringsmiljø for børn på autismespektret, hvor både teknisk og social udvikling er i fokus. Det skriver dgi.dk.
Svømmehold for børn med autisme
I 2023 blev Nanna træner for "Korallerne," et svømmehold for børn i alderen 6-15 år på autismespektret. Holdet blev startet med inspiration fra Nannas egne oplevelser og hendes mor, Michelle Holm Lorentsen, som opfordrede hende til at hoppe ind i trænerrollen.
Træningen er tilpasset, så den skaber forudsigelighed og tryghed med faste strukturer, der hjælper børnene til at udvikle sig, både hvad angår det svømmemæssige og det sociale.
En dybere forståelse for børnenes behov
Som en person med autisme har Nanna en særlig evne til at sætte sig i børnenes sted og forstå deres behov.
Hun forklarer, at forudsigelighed er essentielt for at skabe tryghed og mindske angst, da børnene dermed ved, hvad de kan forvente.
"Jeg har lettere ved at forstå, hvad børnene mener end trænere uden autisme," siger Nanna og fremhæver, at denne forståelse gør hende i stand til at opdage børnenes udfordringer, selv når de ikke er tydelige.
Solsikkesnoren – en diskret støtte i hverdagen
For Nanna er svømmehallen et fristed, hvor hun kan være sig selv, men uden for svømmehallen bruger hun Solsikkesnoren som et tegn på sit usynlige handicap.
Snoren fungerer som en støtte, der signalerer til omgivelserne, at hun kan have brug for lidt ekstra hensyn.
"Så slipper jeg for at tænke på, hvad andre tænker om mig," siger hun.
Inspiration til andre med usynlige handicap
Nannas historie illustrerer, hvordan autisme kan omdannes til en styrke og ressource.
Hun og hendes mor håber at inspirere andre til at forstå, hvordan personer med autisme og andre usynlige handicap kan bidrage positivt.
Michelle Holm Lorentsen udtrykker håb om, at flere vil få forståelse for, hvad autisme indebærer, og at folk vil begynde at turde at udnytte de unikke evner, der kan følge med, når det gælder personer med autisme.