To nye navne kan føjes til en liste, der efterhånden er længere, end de fleste havde forestillet sig.
Sir Alex Ferguson satte standarden for, hvad det vil sige at være manager i engelsk topfodbold.
Med et hav af trofæer og en næsten tre årtier lang karriere i
Manchester United blev han selve billedet på kontinuitet og succes.
Men hvor mange havde håbet, at hans tidligere spillere kunne tage stafetten videre uden for banen, har virkeligheden vist sig at være ganske anderledes.
I denne uge blev to nye navne føjet til den efterhånden lange liste over tidligere Ferguson-spillere, der har fået fyresedlen.
Michael Carrick vakte ellers opsigt, da han i sin første sæson som cheftræner førte Middlesbrough til Championship-playoff, men han måtte denne gang se sig sagt op efter endnu en sæson uden slutspil.
Samtidig blev Tom Cleverley fritstillet af Watford i venligt formuleret afskedsbrev fra klubben.
En forbandelse uden ende i sigte
Ifølge The Sun er Carrick og Cleverley blot de seneste i rækken. Tidligere United-stjerner som
Gary Neville,
Roy Keane,
Wayne Rooney og
Paul Scholes har alle forsøgt sig i chefrollen med blandet og som regel kortvarig succes.
Ryan Giggs’ trænerkarriere blev bremset af private problemer, mens Jaap Stam og
Robin van Persie ikke for alvor har formået at få styr på deres respektive klubber.
Én af Premier Leagues mest målfarlige angribere gennem tiderne,
Ruud van Nistelrooy, hænger stadig i en tynd tråd hos Leicester.
Ironisk nok scorede hans mandskab ikke i otte ligakampe i træk. Desuden er de rykket ned fra
Premier League, og det ligner kun et spørgsmål om tid, før også hollænderen føjer sig til rækken af fyrede eks-United-profiler.
Phil Neville og Mark Hughes befinder sig begge i mere sekundære roller i henholdsvis MLS og den engelske National League.
Selv
Ole Gunnar Solskjær, der i en periode skabte håb på Old Trafford, måtte forlade sin post i klubben. Han er dog ansat som træner hos Besiktas i Tyrkiet nu, som trods alt nåede en fjerdeplads i Süper Lig.
Ingen når Ferguson til sokkeholderne
Alex Fergusons ledelsesstil, timing og evne til at udvikle både spillere og klubkultur har vist sig ikke for alvor at være noget, der har sat sig i hans spillere, når først de forlod banen.
Flere af hans spillere havde store karrierer på banen, men har i trænertøjet mødt realiteterne i en ubarmhjertig branche.
I dag, 12 år efter Fergusons farvel, er det sidste spor fra hans United-æra ved at forsvinde. Jonny Evans er netop blevet sat fri fra sin kontrakt, og den 37-årige nordirer er den sidste aktive spiller, der har spillet under skotten.
Samtidig kæmper Manchester United også med en Ferguson-forbandelse, da ingen træner har formået at vinde et mesterskab, siden Alex Ferguson forlod klubben i 2013.
Tæller man midlertidige trænere med, der blot tog over kortvarigt, er Ruben Amorim den tiende træner på Uniteds trænerbænk siden Fergusons afgang.
Til gengæld går det faktisk fint for flere af de trænere, der ikke er tidligere United-spillere, der har siddet i den varme stol hos United efter Fergusons pensionering.
Ralf Rangnick fik ca. en halv sæson som træner for United, men han har siden 2022 været landstræner for Østrig og nåede ottendelsfinalen ved EM 2024. Det var deres bedste resultat ved et EM nogensinde.
David Moyes tog over umiddelbart efter Ferguson, men han blev fyret inden afslutningen på sin første sæson.
Siden da har han blandt andet været træner for West Ham i adskillige sæsoner, inden han i starten af året vendte tilbage til Everton, som han også trænede inden sit korte ophold i United.
Everton blev nummer 13 i Premier League, 6 point foran United.
Fergusons forbandelse fortsætter.