niels brandt pelle peter jencel

Minds of 99-forsanger sikrer fodboldklub overlevelse

Fodboldmaj 27 , 19:40
Det så sort ud for BK Frem.
Endnu en gang truede konkursen en af dansk fodbolds mest traditionsrige klubber.
I spidsen for den nye redning står Rikke Honoré, der til daglig arbejder som leder i erhvervslivet, men som i fritiden har været en aktiv del af klubben gennem sønnens engagement på ungdomsholdene.
Da hun sidste år opdagede, at klubben var faretruende tæt på konkurs, gik hun i aktion.
Sammen med en gruppe frivillige startede hun en redningsplan, der hurtigt udviklede sig til noget langt større.
På hendes initiativ blev der skabt kontakt til forsangeren i The Minds of 99, Niels Brandt, der også er far til en af drengene på klubbens ungdomshold.
Oprindeligt blev han spurgt, om han ville give en støttekoncert. I stedet tilbød han at trække på sit netværk og gå aktivt ind i genopbygningen af klubben.
Sammen med Honoré og legendariske Per Wind, der med 590 kampe for Frem har rekord i klubben, har han siden været en drivende kraft bag det nye initiativ "Værdifællesskabet".
Frivillighed som fundament
Formålet med Værdifællesskabet er klart.
Frem skal ikke kun overleve, men udvikle sig som en bæredygtig klub. Det skal ske gennem nye indtægtskilder, fællesskab og frivillighed. Det skal ikke ske gennem risikable investeringer eller kortsigtede løsninger.
– Vi skaber en økonomi uden om det at spille fodbold. Vi kan holde stævner, koncerter, arrangementer – alt sammen med afsæt i det fællesskab og engagement, der allerede findes i klubben, forklarer Rikke Honoré.
Central i konstruktionen er princippet om, at ingen i Værdifællesskabet må tjene penge på deres arbejde.
Det hele bygger på frivillighed og ønsket om at bidrage med netværk, kompetencer og know-how til et fælles mål.
Niels Brandt siger det direkte:
– Vi giver vores egenskaber og vores know-how frivilligt og gratis til klubben. Det er frivilligheden, der er central for, at vi kan lykkes sammen.
Klubleder og netværk redder dagen
Per Wind blev kontaktet den 25. marts. Rikke Honoré ringede og fortalte, at krisen var akut.
Han greb straks telefonen og fik mobiliseret et netværk af tidligere spillere og andre, der gennem årene har hjulpet klubben.
Det resulterede i, at 12 lånegivere hurtigt bidrog med en halv million kroner og sikrede klubbens umiddelbare overlevelse.
Siden da er flere aktører kommet til. Blandt dem er Mathias Christensen som investor og Patrick Hyldgård, tidligere direktør i B93, der nu også indgår i det frivillige ledelsesteam.
Per Wind har midlertidigt indtaget rollen som direktør og ser optimistisk på projektet.
– Det her er et drømmescenarie for den klub, jeg har elsket hele mit liv. Rikke og de frivillige har gjort det, der virkede umuligt, og det har jeg stor respekt for, siger han.
Og fremtiden? Den ser for en gangs skyld lys ud i Valby. Ikke blot økonomisk, men som en ny begyndelse båret af engagement, fællesskab og en tro på, at en traditionsklub kan overleve og blomstre gennem dedikeret frivilligt arbejde.
Mest læste