Det var ikke bare mavefornemmelser, der afgjorde Lawsons skæbne. Nu kaster tallene lys over, hvad der egentlig skete.
Den unge newzealænder fik chancen i to løb, Australien og Kina, men blev overmatchet af Max Verstappen og efterlod teamet med for mange ubesvarede spørgsmål.
I Melbourne blev Lawson hæmmet af en turbofejl under tredje træning og kæmpede med en bane, han aldrig før havde kørt på.
Det endte med en kvalifikationstid, der var hele 1,6 sekunder langsommere end Verstappens Q3-runde. Red Bull opererer normalt med et acceptabelt gab på omkring tre tiendedele, og Lawson var milevidt derfra.
Selv om det er åbenlyst, at to løbsweekender ikke er nok til at vurdere en racerkørers fulde potentiale, peger al data entydigt i én retning: Lawson kunne ikke få fart i bilen.
Håbet om en genrejsning i Shanghai var reelt, men hurtigt blev det klart, at Lawson igen kæmpede i den tunge ende af feltet.
Sprintweekenden bød på to kvalifikationer, og han endte med de langsomste tider i begge. Ifølge RacingNews365 lå forskellen til Verstappen på henholdsvis 1,9 og 1,4 sekunder – og allerede i SQ1 var Lawson 0,8 sekunder efter.
Selve grand prix'et blev heller ikke redningen. Startende fra pitlane viste Lawson fine gennemsnitlige omgangstider, som matchede niendepladsen.
Men tal lyver ikke: Hans udsving i omgangstider var betydeligt større end dem hos Tsunoda og Hadjar hos søsterholdet Racing Bulls, som begge lavede to pitstops – ligesom Lawson – men var langt mere stabile i tempo.
Verstappen satte desuden stærke tider på hårde dæk mod slutningen, hvilket Lawson ikke kunne matche.
Kombinationen af manglende stabilitet og manglende gennemsnitlig fart gjorde det umuligt for Red Bull at forsvare at lade ham blive. De havde ganske enkelt ikke råd til at lade deres andenkører sakke så meget bagud, når konstruktørpointene er på spil.
Der vil altid være dem, der mener, at Lawson burde have fået mere tid til at tilpasse sig. At man ikke kan dømme en ung kører på to weekender, især med ukendte baner og skiftende forhold.
Og det er ikke en urimelig holdning.
Men Red Bull er ikke et sted for langsigtede eksperimenter.
Teamet har en erklæret ambition om, at deres andenkører skal kunne præstere tæt på Verstappen – eller i det mindste være med i kampen om point.
Lawson var aldrig i nærheden af dét mål.
Han endte i stedet som endnu et navn på listen over talenter, der ikke kunne få det til at fungere ved siden af verdensmesteren.
Nu er det Yuki Tsunodas tur til at vise, om han kan bryde den onde cirkel.