Roglic viser super form og vinder Tirreno-Adriatico

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Primoz Roglic beviste under løbet Tirreno-Adriatico, at han er i god form, og er klar til de større turneringer, der kommer.

Primoz Roglic kunne søndag iføre sig den blå trøje og lade sig hædre som vinder af Tirreno-Adriatico. Efter løbet forklarede han, at han selv var overrasket over at vinde sin sæsondebut.

Han var glad for at være tilbage i nærheden af sit bedste niveau, da han forbereder sig på at møde Remco Evenepoel ved Volta a Catalunya og derefter igen i maj ved Giro d’Italia.

“Det er fantastisk at være tilbage på den måde, vi har gjort i denne uge. Jeg har nydt det, og vi kan fejre denne sejr. Vi har arbejdet hårdt for det her, og så vi skal nyde det,” sagde han og roste sine holdkammerater fra Jumbo-Visma.

“Jeg er måske på podiet alene, men faktisk burde vi være der med hele holdet. Drengene arbejdede virkelig hårdt hele ugen for at hjælpe mig med at vinde og fortjener det lige så meget, som jeg gør. Jeg har nydt den tid, jeg har været her med dem.”

Det er Roglic’ første løb, siden han gennemgik en knogletransplantation i oktober sidste år, for at stabilisere den skulder, der tvang ham ud af sidste års Vuelta a España.

Han begyndte først at træne på landevejen i december, men har arbejdet hårdt på det seneste og så tonet ud i Tirreno-Adriatico.

“Den første tidskørsel var meget hård for mig, jeg gik til den og led. Men hver dag kom jeg mere og mere ind i rytmen,” forklarede Roglič

“Det var svært at komme tilbage efter min operation. Heldigvis havde jeg stor støtte fra min familie og folk omkring mig. Vi har altid troet på, at tingene ville løse sig, og vi arbejdede sammen. Vi kan være stolte og glade nu.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024