Max Verstappen: ‘Tunge’ Formel 1-biler skyld i kedeligt Baku-løb

Foto: Rudy Carezzevoli/Getty Images

Max Verstappen er ikke i tvivl om, at det er den nuværende generation af Formel 1-biler, var skyld i et kedeligt løb i Aserbajdsjan.

Sidste år blev der indført en række nye regler i Formel 1, der havde til formål at forbedre bilernes muligheder for at køre tæt efter hinanden og øge antallet af overhalinger.

Ganske vist havde det en effekt i 2022, men både i Bahrain og i Saudi-Arabien i denne sæson, var der færre overhalinger, end på de samme baner året forinden. Under søndagens løb i Baku var der kun 13 overhalinger i alt.

Verstappen mener dog ikke, at det kun er forårsaget af, at man har valgt at forkorte DRS-zonen på start/mål-langsiden.

Den hollandske stjerne mener derimod, at det er de tungere og mere besværlige Formel 1-biler, der er årsagen til, at kørerne ikke længere har mulighed for at køre tæt samt overhale.

Sidste år blev vægtgrænsen for Formel 1-bilerne hævet til 798 kg, mens den året inden lød på 752 kg. Det betyder, at de nuværende biler, er de tungeste, der nogensinde har været i Formel 1’s historie.

“Jeg tror, at jo mere downforce vi skaber, hvilket naturligvis vil øges hvert år… Hvis du lader reglerne være de samme, så bliver det sværere at overhale,” sagde han ifølge MotorsportWeek.com.

“Og jeg tror også, at vægten på de biler, vi har i dag, gør det sværere at følge med ved lav hastighed, da de er ret tunge.”

“Så snart du har en lille udskridning med den høje vægt, så bliver det en større udskridning, hvilket er hårdere for dækkene, som du derfor overopheder mere.”

Han forklarede også, at du er nødt til at køre bilerne mere forsigtigt end da han fik sin debut i 2015.

“Og med den nye type biler, er du nødt til at køre dem mere forsigtigt. Jeg husker, at du i 2015 og 2016 kunne køre nogle linjer eller køre over en kantsten, fordi bilerne var – ikke bløde, men blødere, end det vi har nu,” sagde han.

“Og du kunne bruge forskellige teknikker og linjer, men det er virkelig, virkelig svært i dag, da bilerne bare ikke tillader det.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024