Hamilton om nye dækregler: Det bliver farligt

Foto: Gongora/NurPhoto via Getty Images

Lewis Hamilton er ikke fan af den regel, der ser ud til at blive introduceret i 2024, da han mener, at det vil være farligt.

Det er kommet frem, at Pirelli, FIA og F1 har planer om at udfase de såkaldte ‘dækvarmende tæpper’, som bliver brugt til at holde dækkene varme, når bilerne holder stille.

Det bliver primært gjort med henblik på at skåne miljøet, da det kræver en del mængde energi at bruge tæpperne.

Pirelli har presset på for at skabe nye dæk, der kan fungere uden forvarmning. Sådanne dæk vil blandt andet være tilgængelige fra Imola Grand Prix.

Men Lewis Hamilton er bestemt ikke fan af idéen om, at man vil fjerne de førnævnte dækvarmende tæpper fra 2024, da han mener, at det kan være farligt for kørerne.

“Jeg vil mene, at det er farligt. Jeg har testet uden tæpper, og der vil forekomme en ulykke på et tidspunkt,” lød det fra Hamilton til pressen i Bahrain, efter at have testet dem på Paul Ricard med George Russell.

“Så set ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt, synes jeg, det er den forkerte beslutning. Du skal køre flere omgange for at få dækkene til at virke.”

“Hele argumentet er, at det at tage tæpperne væk er for at blive mere bæredygtige og mere grønne. Men faktisk bruger vi bare mere brændstof for at få temperatur ind i dækkene.”

“Men mere bekymrende er det, når du kører ud, bilen skøjter rundt, den er meget ivrig, og hvis der er en anden, der er på dæk, der arbejder, kan du nemt kollidere med dem. Det er meningsløst.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024