Martin Ødegaard åbner op om Rodris hårde tackling

Foto: Angel Martinez/Getty Images

Arsenal-stjernen Martin Ødegaard blev efterladt i smerte efter en tackling fra Manchester Citys Rodri under landskampen mellem Spanien og Norge.

Arsenal-anfører insisterer på, at han skulle have haft et straffespark efter Rodris hårde tackling på ham i lørdagens EM 2024-kvalifikationskamp. Spanien besejrede Norge 3-0 i Malaga, men resultatet kunne have været anderledes, hvis Manchester City-stjernens udfordring var blevet straffet.

Ødegaard blev efterladt i smerte, da Rodri fulgte for sent op på midtbanespilleren i Spaniens straffesparksfelt. Ødegaard sendte bolden af sted, før Rodri fløj ind og tog sin modstander ud.

Arsenal-fans var straks bekymrede for deres kaptajn, der har været afgørende for deres jagt på deres første Premier League-titel i 19 år. Det faktum, at det var en City-spiller, der begik tacklingen, vakte endnu mere harme blandt tilhængere på sociale medier, da Pep Guardiolas hold forsøger at indhente Gunners i toppen af ​​tabellen.

På en eller anden måde gik tacklingen ustraffet hen, og Spanien vandt kampen 3-0. Ødegaard talte om episoden efter kampen og var sikker på, at et straffespark skulle have været tildelt.

Han ønskede dog ikke at kritisere dommeren for meget af frygt for at blive straffet selv. Ødegaard siger til norsk TV2: “Jeg er ret sikker på, at jeg skulle have haft et straffespark. Han kommer med sine knopper lige på min ankel.

“Men jeg er sikker på, at jeg vil blive straffet (hvis jeg siger mere). Jeg gider ikke sige mere om dommeren. Det er bedre ikke at sige noget.”

Norges cheftræner Stale Solbakken kunne heller ikke tro på beslutningen fra den franske dommer Benoit Bastien. Den tidligere træner for Wolverhampton sagde: “Han afslutter skuddet, og du kan ikke lave frispark på ham bagefter. Hvis jeg nedlægger nogen efter bolden er væk, så er der straffespark. Jeg bliver lidt træt af det her.

“Det, jeg ser her nu på genudsendelsen, er nøjagtigt det samme, som jeg så fra bænken. Der var lidt fransk arrogance på færde. Sådan er det, men det er utroligt.”

Ødegaard spillede resten af kampen for at afværge frygten for en skade inden titelløbet. Joselu scorede to sene mål og sikrede sejren for Spanien, og Ødegaard indrømmer, at hans hold ikke var kliniske nok foran mål.

“Vi holdt bolden og prøvede at spille ud fra bagsiden. Vi skabte nogle gode chancer, som vi skal sætte ind. Det gjorde vi ikke, og de får mål ud af ingenting.”

“Så bliver deten lidt grimere scoreline end det føltes. Vi gjorde mange gode ting, men vi var ikke skarpe nok foran målet.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024